22 Temmuz 2016 Cuma

MİLLİLER YARI FİNALDE!

U20 Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'nın sonlarına doğru yaklaşırken madalya heyecanını da iyiden iyiye hissetmeye başladık. Altın madalyanın en önemli adaylarından biri olan milli takımımız, bugün oynadığı çeyrek final maçında İtalya karşısında aldığı 83-72'lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. U20'lerimiz yarı finalde Çek Cumhuriyeti'ni 79-69 yenen Litvanya ile yarın 18:30'da karşı karşıya gelecekler. 


Bugün oynadığımız İtalya karşılaşmasına öyle bir başlangıç yaptık ki, maçın galibi belki de daha ilk çeyrekten belli oldu.Özellikle Ege Arar'dan gelen ardarda sayılarla farkı açan ve ilk 8 dakikayı 20-4 önde geçen millilerimiz, ilk çeyreği 26-9 üstün tamamladı. Topu her içeriye indirdiğimizde sayı bulmamız maç boyunca oynamamız gereken ve 3 çeyrek oynayacağımız oyun stratejisini ortaya koyarken, İtalyanları da açık şekilde demoralize etti. Milliler ikinci çeyrekte farkın verdiği rehavete kapılmayıp mücadeleyi bırakmayınca, üstünlüğümüz ilk devre boyunca devam etti. Çeyreğe potamızda iki üçlük görerek başlasak da, Ömer Uğurata'nın aldığı mola sonrası, ilk çeyrekte olduğu gibi topu tekrar içeri indirmeye başlayan Türkiye, Ege ve Egemen'den gelen sayılarla farkı tekrar aynı seviyeye çıkarmasını bildi ve devreyi 44-27 önde tamamladı. 

Soyunma odası dönüşü acaba İtalya son bir direniş gösterir mi diye beklerken, İtalyan hücumlarının iyi savunmamıza takılması ve hücumda millilerimizin topu iyi paylaşıp sayı bulmakta zorlanmaması sonrası 5 dakika içinde 14-0'lık bir seri yakaladık ve farkı 31 sayıya çıkardık: 58-27. Açılan fark İtalyanları sinirlendirip, son çare olarak oyunu çirkinleştirme yoluna gitmelerine neden olurken, kenarda Ömer Hoca'nın da uyarılarıyla bu oyuna gelmeyen millilerimiz son 10 dakikaya 68-40 önde girdi. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, 3.5 dakika kala Yiğit'in üçlüğüyle 75-45 öne geçtik. Kalan sürede oyunu sertleştiren İtalyanlar, fazla süre almayan oyuncularımızın da sahaya girmesiyle farkı kapatmaya başlasa da, maç sonundaki 0-13'lük seriye rağmen farkı en fazla 11 sayıya indirebildiler ve karşılaşmayı kazanan ekip 83-72 ile Türkiye oldu. 

Milli takımımızda günün yıldızı Ege Arar 24 sayı - 5 ribaunt - 2 blok ile oynarken, Ömer Yurtseven 11 sayı - 12 ribaunt - 3 blok, Egemen Güven 9 sayı - 3 ribaunt - 1 blok, Yiğit Arslan 8 sayı - 2 ribaunt ve Tolga Geçim de 6 sayı - 9 ribaunt - 7 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Takım istatistiklerinde ise Türkiye'nin ribauntlarda 50-33, asistlerde 16-9 ve bloklarda 11-1'lik üstünlüğü galibiyeti getiren diğer farklar oldu.

0 comments:

Yorum Gönder