28 Mart 2016 Pazartesi

NBA'in en dikkat çekici triple-double'ları

Her ne kadar ligimizde çok sık görmediğimiz bir istatistik de olsa, oyun yapısı ve fazladan oynanan 8 dakikanın etkisiyle NBA'de triple double görmek o kadar da dikkat çekmez. Fakat bazı triple double'lar vardır ki, tabiri caizse şapka çıkartılır. Biraz araştırdık ve NBA tarihinin en dikkat çekici triple double istatistiklerinden üçünü sizlerle paylaşıyoruz. Hepsi birbirinden efsane. En iyisine karar vermek zor. Biz tarih sırasına göre paylaşalım. Bakalım sizin kararınız ne olacak? 


1968 - Wilt Chamberlain'in Detroit Pistons karşısındaki 22 sayı - 25 ribaunt - 21 asist'lik performansı. NBA tarihinin tek double triple-double performansı olarak da kayıtlara geçti. O zamanki basktbolla bugünkünü karşılaştırmak zor; ama yine de sonuçta bugüne kadar bu istatistiğe ulaşan olmadı. 

1990 - Hakeem Olajuwon'un kariyerindeki ilk quadruple double'ından bir ay önce gerçekleştirdiği 29 sayı - 18 ribaunt - 11 blok - 9 asistlik performansı. Maçın canlı istatistik kağıdında 10 asist yazsa da, NBA yönetimi bu asistlerden birini tanımayınca Olajuwon ilk quadruple double'ını 1 ay (26 gün) geciktirirken, yine de tarihe geçecek bir triple-double'a imza atmış oldu. 

1993 - Shaquille O'Neal'ın Orlando Magic formasıyla New Jersey Nets karşısındaki 24 sayı - 28 ribaunt - 15 blokluk performansı: O'Neal sophomore senesinde bu maçta 28 ribaunt ile 2013'e kadar kendisinde kalacak olan franchise rekorunu kırarken, aynı zamanda 15 blokla NBA tarihinin bir maçta en fazla blok yapan ikinci oyuncusu ünvanında Manute Bol'a ortak olmuştu. 

0 comments:

Yorum Gönder