31 Ocak 2016 Pazar

İzzet Türkyılmaz'ın yeni durağı TED oldu

Boyu, uzun kolları ve boyuna oranla fena sayılmayan top sürme yeteneğiyle 2000'li senelerin sonlarında basketbolumuzun geleceği için büyük bir yetenek olarak parkeye çıkan, o zamanlar sahaya çıktığı maçlarda ve basketbol-yorum programlarında (özellikle Murat Murathanoğlu'nun övgüleri hala kulaklarımdadır) üzerine düşülmesi gereken basketbolcularımızın başında gösterilen; fakat bir türlü beklenenen gelişimi sağlayamayan İzzet Türkyılmaz, ard arda hayal kırıklığı ile geçen sezonların ardından bu sezon da Galatasaray Odeabank'ta istediği süreleri bulamayarak kiralık olarak Rönesans TED Ankara Kolejliler'in yolunu tuttu. 


1990 doğumlu İzzet, altyapısından yetiştiği Banvit'in pilot takımı olan Bandırma Kırmızı'da başlayan basketbol kariyerine Banvit A takımı ile devam etmişti. TBL'de final oynayan takımın kadrosunda da yer alan ve kariyerinin en başarılı yılı olan 2012-2013 sezonunu 4.5 sy- 2.8 rb ortalamalarıyla tamamlayan  2.12 boyundaki power forvet, Obradovic'in gelmesiyle gençleri kadrosuna katan Fenerbahçe Ülker'in gençleşme hareketinin bir parçası olarak sarı lacivertli takım yolunu tuttu. Bu kadroda fazla süre bulamayan ve ilk sezonunda 21 maçta 3.4 sy- 3 rb ortalamarıyla oynayan İzzet önce Fransız Le Mans (7 maç- 2.1 sy- 1.7 rb), ardından da Hırvat Sibernik'e kiralandı. Bu sezon başında ise Galatasaray Odeabank ile anlaşan İzzet, sadece 7 maçta süre bulduğu (toplam 5 sayı ve 7 ribaunt kaydedebildi) sarı kırmızılılar tarafından da daha fazla süre alabileceği Rönesans TED Ankara Kolejliler'e kiralandı. 


Çalışma temposunu, hırsını, azmini bilmeden bir oyuncu hakkında atıp tutmak doğru değil; fakat bundan 7-8 sene önce taşıdığı potansiyeli hatırlayarak, NBA'ye seçilmiş bir oyuncunun (2012-50.sıra) 25 yaşına geldiğinde kendini bu kadar sınırlı geliştirmesi ve bench-warmer ya da kiralanacak oyuncu kategorisinde bulması basketbolumuz açısından üzücü kesinlikle. İlk parkeye çıktığında fiziğiyle gençlik yıllarındaki Pau Gasol'ü andıran İzzet'in bu yaştan sonra bir Gasol olması beklenmez; fakat bulacağı sürelerle en azından Türk basketbolu için sağlam duruşlu oyuncular arasına kendini dahil etmesi ise yegane temennimiz. Yeni takımında kendisine başarılar dileriz. 

1 yorum: