28 Kasım 2013 Perşembe

Kaf Kaf savunma yapmadan kazandı: 91-87

Geçtiğimiz hafta oynadığı Avrupa ve Lig maçlarını kaybederek moral bozukluğu yaşayan Pınar Karşıyaka, bugün Euro Cup E Grubu’ndaki yedinci maçında kendi sahasında konuk ettiği Romen Asesoft Ploesti takımını 91-87 yenerek iki maç aradan sonra tekrar galip geldi. Kaf Kaf böylece gruptaki beşinci galibiyetini aldı ve gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Karşıyaka’nın bundan sonraki maçlarda alacağı sonuçlar yeşil kırmızılıların gruptaki yerini tayin edecek.
 
 
Sezona hızlı bir başlangıç yapan ve hem savunma hem hücumda yüksek bir performans sahaya koyan Pınar Karşıyaka’da son haftalarda özellikle savunmadaki isteksizlik / ya da yorgunluk bu maçta da kendini gösterdi. Oyunun hücum tarafında yine ritmini bulup rakip potaya 91 sayı göndermesini bilen yeşil kırmızılılar, özellikle pota altındaki savunma zaaflarıyla 91 sayı attıkları bir maçı zora sokmayı başardılar! Rakip oyun kurucunun birçok hücumda Karşıyakalı kısaları rahat bir şekilde ekarte ettiği ya da ikili oyunlarla adam eşleşmesini bozduğu görülürken, bu ikili hücumların çoğu Batista ya da Lyons’un adamını kaçırıp pota altında yenilen kolay sayılarla sonuçlandı. Kenardan gelen Gerald Lee'nin yıldızlaşmasını sağlayan bu ikili oyunlara çözüm bulmakta zorlanan Kaf Kaf, alan savunması ve Mutlu’nun mücadelesiyle rakibi bozarken, Dixon’un sürüklediği hücumlarda zaman zaman Batista, zaman zaman da Mutlu’nun katkısı Karşıyaka’yı maçta önde tutan unsurlardı. Özellikle Mutlu’nun en kritik anlarda bulduğu sayılar hem takımı hem de taraftarı ateşlerken, ilk çeyrekte girdiği faul problem sonrası maç boyu suskun olan Diebler’ın son çeyrekte ard arda bulduğu iki üç sayılık isabet ve Barış’ın içeriyi zorlamalarıyla kazandığı serbest atışlarda kaydettiği 10/10’luk başarı Kaf Kaf’ı galibiyete taşıyan diğer artılardı.
Pınar Karşıyaka’da bugün Dixon’un günüydü. Maça çok hızlı başlayıp 3 üçlük bulan ve maçı da 28 sayı ile tamamlayan Dixon’u 15 sayı ile Batista desteklerken, Mutlu Demir’den gelen 13 ve Barış Hersek’ten gelen 12 sayılık katkı Pınar Karşıyaka için çok değerliydi. Pınar Karşıyaka’da yabancıların bir ya da ikisinin vasat olduğu maçlarda bu tip yerli katkısı büyük önem taşırken, Kaf Kaf’ın kupada daha ileriyle gidebilmesi için Can, Yunus, Soner gibi kısaların da oyuna daha fazla katkıda bulunması şart gözüküyor.
Konuk ekipte ise yazın Finlandiya Milli formasıyla talip ettiğimiz Gerald Lee ikili oyunlar sonrası bulduğu 24 sayı ile takımını taşırken, Rawle Marshall 16, Dragan Zekovic ve Christopher Dunn da 12’şer sayı kaydettiler.

0 comments:

Yorum Gönder