1 Kasım 2013 Cuma

Galatasaray İspanya'da ağır yaralı!

Ergin Ataman yönetiminde bu sezon hem Turkish Airlines Euroleague hem de Beko Basketbol Ligi'nde iddiasını son dakikaya kadar koruyacak bir takım kuran ve başarı hedefiyle yola çıkan Galatasaray Liv Hospital, ard arda gelen sakatlıklar sonrası bu akşam İspanya deplasmanında çok ağır bir yenilgi aldı. Önemli isimlerinin yokluğunda 12 kişilik maç kadrosunu dahi tamamlayamayan Cimbom ilk yarısında iyi mücadele ettiği maçın ikinci yarısında dağıldı ve sahadan 84-57 mağlup ayrıldı.


Galatasaray'da maç öncesi Ender, Furkan, Jawai, Markosihvili ve Cenk sakatlık ve sağlıkproblemleri nedeniyle kardoda yer almazken, maçta forma giyemeyeceği neredeyse kesin olan Engin Atsür de muhtemelen maç kadrosunu zengin göstermek için benchte yer aldı. Yine daha 2 gün once takıma katılan Mensah Bonsu ve genç Doğukan'ın kadroda olduğunu düşündüğümüzde sarı kırmızılıların bu maçı kazanması için sahaya çok yüksek bir performans koyması gerektiği aşikardı.

Nitekim maçın başında verilen hücum ribaundları sonrası ilk çeyreği 20-12 geride kapatan Galatasaray, ikinci çeyrekte bu gerekli savunmayı ve mücadeleyi sergilemeye başladı. Pota altında takıma yeni katılan Bonsu'nun, henüz ilk maçında beklenmeyen performansı, Arroyo'nun devreye girmesi ve Gordon'un çok yönlü oyunu ile farkı kapatan Cimbom, Erceg'in üçlüğüyle ilk kez one geçtiği periyodu da 41-42 önde kapattı. Galatasaray bu çeyrekte yüksek bir hücum yüzdesiyle oynayıp alınan hücum ribaundları sayesinde kolay kolay hücumdan geri boş dönmezken, sahanın diğer yarısında verilen ofansif ribaundlara da çözüm bulabilse soyunma odasına daha farklı bir skorla gitmesi işten bile değildi.
İkinci devreyi Arroyo ile açan Cimbom, iyi bir savunma sonrası farkı açma fırsatı yakalarken, Porto Riko'lunun kaçırdığı boş 3 sayılık atış belki de maçın dönüm noktası oldu. Kaçan şut sonrası Vazquez ve Dragic ile sayılar bulan ve savunma direncini de bir seviye yukarı çıkaran Unicaja Malaga, farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Sayı bulmakta zorlanmaya başlayan temsilcimizde rotasyonun da dar olması yorgunluk problemini ortaya çıkarırken, özellikle antrenman eksiği bulunan Bonsu'nun ikinci çeyrekteki performansından uzak olması Galatasaray'ı sahanın iki yarısında da olumsuz etkiledi. Çeyreği 61-50 geride kapatan Galatasaray, final periyoduna maçı çevirmek için son bir ümitle çıksa da, akıllardaki ile sahaya yansıyan oyun birbirini tutmayınca 14-0'lık seri ev sahibinden geldi. Boş dönülen hücumlar sonrası geriye dönecek kondisyonu kalmayan sarı kırmızılı oyuncular ülkemiz için parkelerde görmek istemediğimiz bir sahnenin başrolünü oynarken, ayakta kalan son isim Gordon'un da son birkaç dakikada koşacak hali kalmaması sonrası maç sonunda fark 27 sayıyı buldu.
Ribaund ve asistlerin neredeyse başa baş olduğu maçta Galatasaray'ın 21 top kaybı ikinci yarıdaki hezimeti getirirken, Bonsu ve Macvan ile gelen 11 hücum ribaundu farkın çok daha büyümesinin önüne geçti.
Galatasaray Liv Hospital'de Jamont Gordon 12 sayı, 10 assist, 7 ribaund ile triple-double'a yaklaşırken, Milan Macvan 11 sayı, 9 ribaund, Pops Mensah Bonsu da 10 sayı, 11 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Unicaja Malaga'nın en etkili isimleri ise 16 sayı kaydeden Nick Caner Medley ve 13 sayı, 5 assist ile karşılaşmayı tamamlayan Earl Colloway oldular.

0 comments:

Yorum Gönder