9 Kasım 2013 Cumartesi

A Grubu'nda herkes Fenerbahçe'ye çalıştı

Turkish Airlines A Grubu'nda zirve mücadelesi veren Fenerbahçe Ülker dün gece grubun en zorlu deplasmanlarından biri olan Partizan deplasmanında 78-88'lik bir galibiyet alarak namağlup liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Fenerbahçe'nin galibiyeti ile birlikte, en yakın takipçisi CSKA Moskova da İspanya'da Barcelona'ya 79-70 yenilince, sarı lacivertlilerin en yakın rakibi ile arasındaki fark 2 galibiyete yükseldi.
 
 
Fenerbahçe Ülker Partizan deplasmanında kötü oynadığı ilk yarıyı 38-30 geride tamamlasa da, ikinci yarıda Bogdanovic'in devreye girmesi sonrası daha kolay sayı bulmaya başladı. Pota altı savunmasını da Zoric, Vidmar ve Bjelica'nın mücadelesiyle sertleştiren sarı lacivertliler, tam 30 sayı buldukları çeyreği 57-60 önde tamamladılar. Avrupa'nın en zor deplasmanlarından birinde, Avrupa ve belki de dünyanın en ateşli taraftar gruplarından birinin önünde ritmini bulan Kanarya, son çeyreğe de Kenan Sipahi'nin sayılarıyla başladı. Kinsey'in eski takımına karşı mücadelesiyle ayakta durmaya çalışan Partizan'a özellikle pota altında geçit vermeyen Fenerbahçe Ülker, Vidmar'dan gelen sayılarla farkı açmaya başlayıp zorlu deplasmandan 10 sayı farkla galip ayrıldı. Fenerbahçe'de 6/9 üç sayı isabetiye 26 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic en skorer isim olurken, Bo McCalebb 14 sayı, 3 assist, 3 top çalma, Nemanja Bjelica 12 sayı, 5 ribaund, Emir Preldzic 11 sayı, 8 assist, 6 ribaund ve Kenan Sipahi 10 sayı, 2 assist, 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar.
Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle grubunda 4. maçından da galip ayrıldı ve zirvedeki yerini korudu. Haftaya 1 yenilgi ile giren CSKA Moskova ise İspanya deplasmanında Barcelona karşısında 79-70'lik bir yenilgi alınca, temsilcimizin en yakın rakibi ile arasındaki fark iki maça çıktı. Gruptaki bir diğer maçta ise JSF Nanterre Budivelnik Kiev'i 80-61 yenerek Barcelona ve CSKA ile birlikte 2 galibiyetli üç takımdan biri oldu. Fenerbahçe Ülker JSF Nanterre'yi 14 Kasım'da İstanbul'da konuk edecek.

0 comments:

Yorum Gönder