21 Mayıs 2012 Pazartesi

Ve Kartal son düzlükte: 74-65


Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final serisi üçüncü maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Medical Park'ı konuk eden Beşiktaş Milangaz, seyircisinin desteğini de arkasına alarak sahadan 74-65 galip ayrıldı ve seride durumu 2-1'e getirdi. Serinin dördüncü maçını da kendi sahasında oynayacak olan siyah beyazlılar, bu maçı kazanırsa finale adını yazdıracaklar. 

Tıklım tıklım dolu salonda, muhteşem bir basketbol atmosferinde başlayan maçın ilk çeyreğinde Hawkins ve Ersin ile etkili olan Beşiktaş Milangaz, çeyreği 19-14 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte de skor üstünlüğünü koruyan siyah beyazlılarda Hawkins'in de devreye girmesiyle fark 10 sayıya kadar yükseldi: 33-23. Rakibine Djedovic ile direnen Galatasaray, Cevher'in isbaetli dış şutlarıyla oyundan kopmadı ve devre 42-36 Beşiktaş Milangaz üstünlüğüyle sonuçlandı. 
İkinci devre sert savunmalarla başlarken, skorsuz geçen iki dakikanın ardından rakip savunmayı Hawkins ile çözerek 9-0'lık bir seri yakalayan Beşiktaş Milangaz, farkı 15 sayıya çıkardı: 51-36. Ender'in basketleriyle hayat bulan Galatasaray farkı biraz kapatsa da son 10 dakikaya 62-51 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi. Final periyoduna Hawkins ve Arroyo'nun basketleriyle farkı tekrar 15 sayıya çıkarark başlayan Beşiktaş, özellikle sert savunması sayesinde sarı kırmızılıların geri dönüşüne izin vermedi. Son 3 dakikaya 72-60 önde giren Beşiktaş Milangaz, maçı da 74-65 galip tamamlayarak seride durumu 2-1'e getirdi ve final için önemli bir avantaj elde etti. 
Beşiktaş Milangaz'da David Hawkins 21 sayı, 7 ribaund, Carlos Arroyo ve Ersin Dağlı 16'şar sayı kaydederlerken, Galatasaray Medical Park'ta Boris Savovic ve Nihad Djedovic 16'şar sayı ile mücadele ettiler. 
Maçta Beşiktaş Milangaz açısından Serhat Çetin ve Mehmet Yağmur skorda etkili olamamalarına rağmen savunmadaki gayret ve enerjileriyle Beşiktaş'ın galibiyetinde önemli rol oynarlarken, Galatasaray Medical Park'ın bu sezon belki de en faydalı ismi Jamon Gordon maçı "0" (sıfır) sayıyla tamamlayarak hayal kırıklığı yarattı.
Ve şunu da hatırlatmak gerekir ki, ilk maçın bitimine saniyeler kala Arroyo'nun üçlüğü çemberin içinden çıkmasa şu an Beşiktaş Milangaz finale adını çoktan yazdırmıştı.

3 yorum:

  1. Rekor kırdık 17bin bilet ile tebrikler kartalım

    YanıtlaSil
  2. çok rahat bir galibeyetti. son maçta da pek zorlanmayacağını sanıyorum beşiktaşın

    YanıtlaSil
  3. Bence Kartal bırakmaz kazanır bu seriyi..

    YanıtlaSil