26 Mayıs 2012 Cumartesi

Anadolu Efes finale adını yazdırdı: 72-77


Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi beşinci maçında Bandırma'da son derece çekişmeli bir maç sonrasında Banvit'i 72-77 yenen Anadolu Efes, finalde Beşiktaş Milangaz'ın rakibi oldu. Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanan ve heyecanın eksik olmadığı karşılaşmanın son birkaç dakikasında skor üstünlüğünü eline geçiren Anadolu Efes, bu galibiyetle seride durumu 3-2 yaparak finalde Beko Basketbol Ligi finalinde mücadele etmeye hak kazandı. 

Serinin dördüncü maçındaki olaylar ve sonrasındaki karşılıklı açıklamalarla gergin bir ortamda başlayan maça Erkan'ın 4 sayısıyla başlayan Banvit, ard arda hücumlardan bış dönüp top kayıpları yapınca, 11-0'lık Anadolu Efes serisi geldi. Cemal'in oyuna girmesiyle hem hücum hem savunmada biraz canlanan Banvit, Erkan ve Cemal ile sayılar bularak oyunu dengeledi. Çeyrek 15-19 Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlanırken, çeyrek sonunda Cemal'in kolay fauller alarak faul sayısını üçlemesi, Banvit için çeyreğin en moral bozucu yanı oldu. İkinci çeyrek Lucas ve Kerem'in karşılıklı sayılarıyla başlarken, Batista'nın da skora katkıda bulunmasıyla Anadolu Efes 8 sayılık farka ulaştı: 21-29. Bu arada gerilen maçta Serkan ve Cenk karşılıklı teknik faul aldılar. Bu dakikalarda Efes'te iki Kerem'in de skora katkıları dikkat çekerken, Kerem Gönlüm işi abartıp bir de üç sayılık isabet sağlayınca devrenin bitimine 4 dakika kala skor 25-37 oldu. Kalan sürede ise Banvit'te Lucas - Barış ikilisi asist ve sayılarıyla devreye girince Banvit farkı hızla kapattı ve 11-2^lik seri sonucu soyunma odasına sadece 3 sayı farkla geride gitti: 36-39.
İkinci devreye de ilk yarının sonundaki etkili oyunuyla başlayan Banvit, Lucas, Serkan ve Erkan'ın sayılarıyla skorda dengeyi yakaladı: 42-42. Banvit'i üçüncü çeyrekte savunması ve dış şutlardaki yüksek isabeti maça ortak ederken, çeyrek sonunda Bajramovic'ten gelen üç sayılık basket son 10 dakikaya girerken Bandırma ekibini 55-54 öne geçirdi. Son çeyrekte müthiş bir çekişme vardı. Skordaki üstünlük sürekli olarak el değiştirirken Cenk'e çalınan teknik faul, geçen maçtaki gerginliğin bu maç sonuna da yansıyıp yansımayacağı endişelerini arttırdı. Kerem Gönlüm'ün hem hücum hem sacunmadaki hırsı ve smaçları farkı 5'e çıkartıp (59-64) Banvit'i molaya zorlarken, Serkan'ın ard arda 5 sayısı Banvit'i 3:46 kala tekrar öne taşıdı: 67-66. Son 1:17'ye girerken 71-70 geride olan Efes'te maçı çeviren isim o dakikaya sayısı bulunmayan Lafayette oldu. Önce 1 üçlük ardından da 2 serbest atış kaydeden ABD'li guard, başarısız Banvit hücumu sonrası maçın skorunu belirleyen serbest atışlarda da isabet sağlayınca, kaydettiği 7 sayı ile Efes'in sahadan 72-77 galip ayrılarak finale yükselmesini sağladı. 
Anadolu Efes'te Kerem Gönlüm 17 sayı, 9 ribaund ile yıldızlaşırken, Kerem Tunçeri 11 sayı, Dusko Savanovic ise 10 sayı, 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Banvit'te ise Kalin Lucas'ın 20 sayı, 5 asist ve Serkan Erdoğan'ın 14 sayı, 3 asist, 3 ribaundluk performansları galibiyet için yeterli olmadı.

3 yorum:

  1. güzel maç oldu çekişmeli keşke banvit çıksaydı finale banvit sempati duyduğum takımlardan ama sağlık olsun güzel kadroları var seneye başarabilirler final de muazzam olacak kesin

    YanıtlaSil
  2. Banvit'i buraya kadar gelişindeki başarısından dolayı tebrik ederim. Efes tecrübesi ve Kerem Gönlüm ile maçı sürükleyip Lafayette ile son dakikada bitirdi işi.

    YanıtlaSil
  3. güzel bir seri sona erdi. hak eden değil finalde olması gereken seriyi kazandı.

    YanıtlaSil