24 Mart 2012 Cumartesi

CSKA İstanbul kapısına dayandı: 79-60

Turkish Airlines Euroleague'de çeyrek final serisi ikinci maçında Moskova'da konuk ettiği Gescrap Bizkaia Bilbao'yu 79-60 yenen CSKA Moskova seride 2-0 öne geçerek İstanbul'da yapılacak Euroleague Final Four'a katılmak
için büyük avantaj sağladı. Hafta içi oynanan ilk maçı farklı bir şekilde kazanan CSKA Moskova bu maça da hızlı başladı. İlk çeyreği Khryapa ve Kirilenko'nun sayılarıyla 26-15 önde tamamlayan Rus ekibi, ikinci periyotta ise karşısında daha dirençli bir İspanyol temsilcisi buldu. İlk maçın ilk periyodundaki dirençli basketbolunu bu sefer ikinci ve üçüncü çeyreklere yansıtan ve son çeyreğe kadar oyunda kalmayı başaran Gescrap Bilbao, fark zaman zaman çift hanelere çıksa da devre arasına 5 sayı (41-36), final periyoduna ise 58-52 geride girmeyi başardı. Son çeyrekte ise sahada her zaman bildiğimiz CSKA basketbolu vardı. hem savunmasını sertleştiren hem de Gordon, Teodosic ve Kirilenko ile hücumda etkili olarak bilbao'nun direncini kıran CSKA Moskova bu çeyrekte farkı iyice açarak sahadan yine farklı bir şekilde 79-60 galip ayrıldı ve seride durumu 2-0'a getirdi.
CSKA Moskova'da Andrei Kirilenko 20 sayı, 12 ribaund, 2 blok, Milos Teodosic 18 sayı, 9 asist, 7 ribaund, Viktor Khryapa 13 sayı, 7 asist ile galibiyette önemli pay sahibi olurlarken, konuk Bilbao'da Raul Lopez 13, Aaron Jackson ise 12 sayı ile mücadele ettiler. Sadece 3 sayı atabilen Alex Mumbru'nun 10 asistlik performansı ise Bilbao adına maçın en dikkat çekici istatistiği oldu.

0 comments:

Yorum Gönder