14 Mart 2012 Çarşamba

Cimbom zirveye yerleşti: 64-73


Beko Basketbol Ligi'nde erteleme maçında Bandırma'da Banvit'in konuğu olan Galatasaray Medical Park, rakibini 73-64 yenerek maç eksiğini tamamladı ve galibiyet fazlasıyla liderliğe yükseldi. İlk çeyrekte daha iyi oynayan Galatasaray Medical Park çeyreği 14-16 önde tamamlasa da, ikinci çeyreğe iyi başlayan
Banvit 15. dakikada 32-25 öne geçti. Fakat üstünlüğünü devre sonuna kadar koruyamayan ev sahibi ekip 13-4'lük Galatasaray serisi sonrası devre arasına 36-38 geride girdi. Üçüncü periyod karşılıklı basketlerle başlarken, çeyreğin sonuna doğru farkı açmaya aşlayan Galatasaray Medical Park son çeyreğe 57-51 önde girdi. Bu periyotta Simmons'u bloklamaya çalışırken ters bir şekilde yere düşen Joshua Shipp'in ayak bileğinin kırılması ise maçın en talihsiz anı oldu. Final periyodunda farkı koruyan sarı kırmızılılar sahadan 73-64 galip ayrılarak deplasmanda önemli bir galibiyet kazandı ve zirve yarışı için önemli bir anavtaj elde etti.
Galatasaray Medical Park'ta Caner Topaloğlu ve Boris Savovic 15'er sayı kaydederlerken, Jamon Lucas 13 sayı, 5 ribaund, 5 asistle etkili oldu. Banvit'te ise Serkan Erdoğan 15 sayı, Lance Williams ve Kalin Lucas 11'er sayı ile mücadele ettiler.

4 yorum:

  1. beklenen oldu ama bu sene şampiyon efes olacak :)

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray bu sene zoru başarıyor. Efes ve Fener'in de formsuzluğu göz önünde tutulursa Beşiktaş - GS finali izlersek hiç şaşırmam.

    YanıtlaSil
  3. Önemli bir galibiyet oldu bu galatasaray için. Normal sezondaki performanslarını play-off'lara da taşıyacaklardır. Bu sene play-off'lar çok renkli geçecek.

    YanıtlaSil