21 Şubat 2012 Salı

Beşiktaş zorlandı ama kazandı: 82-80

EuroChallenge Cup K Grubu’ndaki beşinci maçında kendi sahasında Rusya’nın Nizhny Novgorod takımını konnuk eden Beşiktaş Milangaz, uzun süre geride götürdüğü karşılaşmadan 82-80 galip ayrılarak gruptaki beşinci maçında dördüncü galibiyetini aldı ve son hafta final niteliği taşıyan Fuenlabrada maçını beklemeye başladı.

Maça iyi başlayan taraf konuk Nizhny Novgorod oldu. Beşiktaş savunması önce
Yakovenko sonra da Antonov’un sayılarına engel olamayınca daha ilk periyotta farkı çift hanelere çıkaran Rus ekibi ilk çeyreği 13-26 önde kapattı. İkinci çeyreğe Hawkins ve Mensah-Bonsu’nun sayıları ile 12-2’lik bir seri yakalayarak başlayan siyah beyazlı temsilcimiz farkı 3 sayıya kadar indiri: 25-28. Fakat bu sefer de rakibin dış şutlarına engel olamayarak potasında üst üste 3 sayılık basketler gören Beşiktaş öne geçemedi ve devre 4 sayılık bir farkla Nizhny Novgorod üstünlüğüyle sona erdi: 39-43. İkinci devreye Panin ve Antonov’un 3 sayılık isabetleriyle farkı 10 sayıya çıkararak başlayan Ruslar karşısında Beşiktaş, çabuk toparlanarak 10-0’lık bir seri yakaladı ve skora dengeyi getirdi: 49-49. Çeyreğin bitimine 4 dakika kala Bonsu ile 53-51 de öne geçen Beşiktaş rakibin dış şutlarını yine durduramayınca üstünlüğü eline alan Novgorod çeyreği 58-64 önde kapattı. Final periyoduna daha istekli ve hırslı başlayan taraf Beşiktaş’tı. Bu dakikaya kadar skoru tek başlarına sırtlayan Hawkins ve Mensah-Bonsu’ya Arroyo ve Ersin’in de destek vermesiyle farkı kapatan Beşiktaş, rakibin faul problemi nedeniyle savunma direncinin de kırılması sonucu daha rahat hücum etmeye başladı ve bitime 3 dakika kala Arroyo’nun turnikesi sonrası 76-74 öne geçti. Bitime 11 saniye kala Hawkins 2 serbest atıştan birini kaçırınca eline geçen hücumu iyi değerlendiremeyen ve top kaybı yapan Novgorod, topu kapan Serhat’ın asistinde Bonsu’nun smacına engel olamayınca sahadan 82-80 galip ayrılan taraf siyah beyazlı temsilcimiz Beşiktaş Milangaz oldu.
Beşiktaş Milangaz’da özellikle ilk üç periyotta skor yükünü çeken ve siyah beyazlıları maçta tutan iki isimden Pops Mensah-Bonsu 29 sayı, 10 ribaund, David Hawkins 26 sayı, 6 ribaund ile mücadele ederken, Ersin Dağlı 11 sayı, 13 ribaund, 2 blok, Carlos Arroyo 9, Serhat Çetin da 6 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Konuk takımda ise Semen Antonov 18, Nemanja Protic 14, Oleg Baranov 13, Artem Yakovenko 12, Ivan Paunic de 10 sayı ile mücadele ettiler.

0 comments:

Yorum Gönder