9 Kasım 2011 Çarşamba

KafKaf ligin rövanşını Avrupa'da aldı: 82-74

Geçtiğimiz haftasonu Beko Basketbol Ligi 4.hafta maçında İzmir’de karşı karşıya gelen iki takımımız, Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka bu sefer de Euro Challenge Cup G Grubu mücadelesinde Ankara’da karşılaştı. Geçtiğimiz Cuma Karşıyaka Arena’daki karşılaşmadan 110-98 galip ayrılan Türk Telekom, dün kendi evinde ağırladığı rakibine 82-74 yenilerek rövanşı vermiş oldu. Cuma günü potasında 110 sayı gören Pınar Karşıyaka ise, savunma yapmayı hatırlayıp Ankara ekibini 74 sayıda tutunca bu seneki Euro Challenge serüvenine iyi bir başlangıç yaptı.
Karşılaşmanın ilk periyodunda, aynı İzmir’deki gibi yüksek skorlu bir mücadele vardı. Takımlar savunma yapmak yerine tüm konsantrasyonlarını hücuma yöneltince, ilk 5.5 dakikada 17-12’lik bir skora ulaşıldı. Bu periyotta pota altını çok iyi kullanan Türk Telekom, Pınar Karşıyaka’nın maça İlkan – Bowdry ikilisi ile başlayarak Mehmet-Kambala ikilisine karşı çok sayıda hücum ribaundu vermesi sonrası farkı açarak 7.dakikada 22-14’lük skoru yakaladı. Mehmet ve Kambala’ya karşı Bowdry’nin atletikliğinden faydalanmayı hedefleyen ve bu oyuncunun boy dezavantajını riske eden Hakan Demir, bu periyotta bu oyuncudan 2 sayı bulurken, pota altından Ali Karadeniz-Kambala-Mehmet üçlüsünden 17 sayıyı potasında gördü. Türk Telekom’da ise Darius Washington oyunu iyi yönlendirip topları pota altına indirirken, periyot sonunda küçük bir sakatlık geçirip kenara geldi. Yerine oyuna giren Can Öğüt 3 dakikada 3 şuttan yararlanamayıp, Karşıyaka da Jovo ve Chatman ile sayılar bulunca 8-0’lık seri sonrası ilk periyot 22-22 sona erdi.
İkinci periyoda Mire Chatman’ın sayısıyla başlayan Pınar Karşıyaka karşılaşmada ilk kez öne geçti:24-22. Periyodun ilk yarısı karşılıklı basketlerle geçerken son beş dakikaya 32-32 eşitlikle girildi. Bu sürede savunmalar biraz daha sertleşirken, Telekom’un önemli yıldızlarından Mehmet Okur’un sakatlık sonrası sert savunmalara karşı, özellikle boş şut da bulamayınca, mücadeleden kaçtığı ve hücumlardan yararlanamadığı görüldü. Devrenin sonuna doğru ise Karşıyaka hücumlarında aksamalar başlayıp, Telekom da Washington ile bu devreyi iyi geçince ilk yarı 43-38 Türk Telekom üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreğin sonlarında Karşıyaka’daki durgunluk ve konsantrasyon eksikliği tribünden bile farkedillirken, 42 saniye kala alınan Türk Telekom molası sonrası tüm takımın rakip sahaya gidip, kendi pota altlarında unuttukları Kambala’ya bomboş bir sayı imkanı vermelerinin hiçbir mantıklı açıklaması yoktu. Zira bu kolay sayıya kendi bile inanamayan Kambala kendini gülmekten alamadı. Bir not da Ahmet Erdoğan için. Geçtiğmiz sezondan bu yana ciddi süreler almasına rağmen, özellikle taraftarın beklediği verimi sahaya yansıtamayın Ahmet’in artık bu tepkilerden ciddi bir şekilde etkilendiği açıkca görülüyor. Zira Ahmet artık hata yapmamak adına telaşla çok rahat yapacağı işleri bile yapamaz hale gelmiş. Dün fast breakte blok yememek için bombeli bırakıp kaçırdığı turnike, jump-shot’ı elden çıkarırkenki kendine güvensizliği tekrar tekrar izlenmeli; belki de kafasını toplaması için kendisine birkaç hafta izin bile verilmeli. Bu şekilde hem kendine hem de takıma zarar verdiği bir gerçek.
İkinci devreye yine Bowdry ile başlayan Pınar Karşıyaka, Türk Telekom’un pota altından Ali Karadeniz ve Mehmet Okur ile bulduğu sayılara engel olamadı: 49-39. Farkın 10 sayıya çıkmasının ardından Bowdry, Onur Kentli ve Chatman ile üst üste 3 sayılık isabetler bulan Pınar Karşıyaka 11-1’lik bir seri sonrası tekrar oyuna dengeyi getirdi: 50-50. Türk Telekom, Karşıyaka’nın bu serisine Ali Karadeniz ve Mehmet ile karşılık verse de, yeşil kırmızılılar bu sefer de 15-0’lık bir seri yakalayarak farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 65-54 ve final çeyreğine 67-58 Karşıyaka üstünlüğü ile gidildi. Bu çeyrekte, Hakan Demir’in ilk yarıda Ahmet ve Alper’den yeterli verimi alamadığı için altyapıdan gelen Onur Kentli’ye süre vermesi belki de Karşıyaka’nın canlanmasındaki önemli etkenlerden biri oldu. Darius Washington, karşısında sağlam bir duruş sergileyen Onur’un savunmasında sayı bulamazken, periyottaki tek turnikesini son dakika içinde yine karşısında Ahmet Erdoğan’ı bulunca kaydetti. Genç oyuncu bunların yanında 5 sayı ve aldığı kritik hücum ribaundu ile de takımına faydalı oldu.
Son periyotta ise sahada kaçan Karşıyaka, kovalayan Türk Telekom vardı. Topu mümkün olduğu kadar fazla Darius Washington ile buluşturan Türk Telekom, bu oyuncuyla sayılar bulmaya çalışırken, ilk periyottaki kadar pota altını kullanmayı başaramayınca farkı en fazla 3 sayıya kadar indirebildi: 72-69. Karşıyaka’da ise oyunun sıkıştığı her noktada Jovo Stanojevic devreye girdi. Türk Telekom’un her farkı kapatma hamlesinden sonra pota altında topu Jovo ile buluşturan yeşil kırmızılılar, yaşlı kurtun Telekom pota altını dağıtarak bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermeyerek karşılaşmadan da 82-74 galip ayrıldı. Pınar Karşıyaka’nın bu periyotta buluduğu 15 sayıdan 12’sinin Jovo’dan gelmesi de Sırp pivotun yaşına rağmen halen pota altı için ne kadar önemli bir tehdit olduğunun kanıtıydı.
Bu galibiyetle Cuma günü ligde oynanan maçın da rövanşını almış olan Pınar Karşıyaka’da 10/10 saha içi isabet ile 25 sayı, 6’sı hücum- 12 ribaund, 1 blokla oynayan Jovo Stanojevic maçın yıldızı olurken, İlkan Karaman 15 sayı, 8 ribaund, 2 blok, Mire Chatman ise 14 sayı, 5 asist ile oynadılar. Türk Telekom’da ise Darius Washington 21 sayı, 3 asist, Ali Karadeniz 17 sayı, 9 ribaund, Mehmet Okur 12 ve Kaspars Kambala’da 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Telekom'da karşılaşmayı 0 sayı ile tamamlayan Simas Jasaitis ise hayal kırıklığı yaratırken, Telekom'un yıldız oyuncu ile boş bulamadığı durumlarda bir B planı bulması gerekliliğini de gözler önüne sermiş oldu.

0 comments:

Yorum Gönder