9 Eylül 2011 Cuma

Fransa doludizgin ! 73-67

Avrupa Şampiyonası E Grubu maçında çeyrek finale yükselecek takımları belirleme açısından büyük önem taşıyan maçta Fransa evsahibi Litvanya'yı 73-67 yenerek namağlup ünvanını sürdürdü.

Maçın başında Tony Parker'ın liderliğindeki Fransa hem hücumda verimli oldu; hem de yaptığı sert savunma ile Litvanya'nın bilinen yüzdeli hücumları yapmasına izin vermedi. İlk devre boyunca maçı önde götüren horozlar devreyi de 34-28 önde kapattı. Turnuva boyunca inanılmaz pick'n'roll'larla uzunları besleyerek Litvanya hücumunu sürekli olarak ayakta tutan Jasikevicius bile, Fransa'nın sürekli adam değiştirerek yaptığı hareketli savunması karşısında yeterince etkili olamadı.


İkinci devrede seyircisinin de desteğini arkasına alan evsahibi, yakaladığı hava sayesinde önce rakibini yakaladı, Jasaitis'in üçlüğü ile 02:38 kala ilk kez öne geçti ve Valanciunas'ın pota altı etkinliği ile de periyodu 46-43 önde kapattı.

Fransa ise üçüncü periyotta rakibine kaptırdığı üstünlüğü son periyotta geri aldı. Nando De Colo, Parker kenardayken takımı çok iyi taşıdı. Bir çok atışında isabet sağladı. Parker da oyuna girdikten sonra sazı eline alınca karşılaşma 73-67 Fransa üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın genelinde Litvanya çok top kaybı yaparken (16) Fransa kaptığı toplardan bulduğu hızlı hücumlarla sayılar buldu. Nando De Colo attığı 21 sayının yanında yaptığı 4 ribaunt ve kaptığı 5 top ile maçın yıldızıydı. Tony Parker ise karşılaşmayı 19 sayı ile tamamladı.

0 comments:

Yorum Gönder