1 Nisan 2018 Pazar

Furkan Korkmaz'lı Sixers ritm bulamıyor

NBA'de Philadelphia 76ers fırtınası esmeye devam ediyor. O zaman soracaksınız, bu başlığın anlamı ne diye, hemen açıklayalım: Son 9 maçını kazanan 76ers'ta yaşadığı uzun sakatlıktan sonra geçtiğimiz hafta tekrar parkelere dönen Furkan Korkmaz da rotasyonda süre bulmaya başlarken, Sixers'ın kadro derinliği ve Furkan'ın da (ve hatta Ersan'ın da) içinde bulunduğu ikinci beşin oyunda kaldığı sürelerde Philadelphia'nın skorda geride olması, yedeklerin yeterliliğinin sorgulanmasını da beraberinde getirdi. Genel olarak farkın ilk 3 çeyrekte açılması Furkan'ın final periyotlarında forma şansı bulmasına olanak sağlarken, genç yıldızımızın sahada olduğu zamanlardaki +/- istatistiği ise üzerinde durulması gereken bir detay olarak dikkat çekti.

Furkan Korkmaz - Philadelphia 76ers

Takımın son maçlarına baktığımızda, maçlara iyi başlayan ve Joel Embiid, Robert Covington, Ben Simmons, Dario Saric gibi isimlerin sahada kaldığı sürelerde farkı +20 seviyelerine çıkaran Philadelphia 76ers'ın, ikinci beşin sahada olduğu zamanlarda ise bu farkı korumakta zorlandığını görüyoruz. Bu farklılık rotasyon gereği iki beşle de süre bulan Ersan İlyasova'nın istatistiklerine fazla yansımazken, Sixers forması giyen bir diğer milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz'ın +/- istatistiğinde fazlasıyla farkedilmekte. Furkan'ın istatistiklerine biraz daha detaylı bakacak olursak şöyle bir durum görüyoruz:


Sakatlık dönüşü ilk olarak Philadelphia 76ers'ın 118-98 kazandığı Orlando Magic'e karşı forma giyen Furkan Korkmaz farkın açıldığı son çeyreğin tamamında oyuna girmiş ve çeyreğin tümünde sahada kalmıştı. Furkan maçı 3 sayı - 1 asistle tamamlarken, Sixers final periyodunda 23-33 ile üstünlüğü Magic'e vermişti. Bir sonraki Minnesota Timberwolves karşısında da (76ers 120-108 kazandı) 10.5 dakika sahada kalan Furkan karşılaşmayı 3 sayı - 1 ribaunt ile tamamlarken, son çeyreğe 27 sayı önde giren 76ers, Furkan'ın sahada olduğu beşle farkın tek hanelere inmesine engel olamamış ve milli basketbolcumuz sahadayken -15'lik bir +/- istatistiği elde etmişti. Denver Nuggets karşısında 123-104 kazanılan maçta sadece 1.5 dakika giyen Furkan, son olarak Atlanta Hawks karşısında (101-91 76ers kazandı) ise 5 dakika sahada kalmış, bu beş dakikada Hawks Furkan'lı beşe 12 sayılık bir üstünlük sağlamıştı. 

1 yorum:

  1. bu adam dikiş tutamıyor. gidici gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil