14 Nisan 2018 Cumartesi

Boykot Trabzonspor'un gençlerine yaradı

Trabzonspor'da sezon içinde birkaç kez yaşanan ve son olarak Eskişehir Basket maçı öncesi zirveye ulaşan yabancı krizi bordo mavililerin yerli oyuncularına yaradı. Paraları ödenmediği gerekçesiyle maça çıkmayan yabancılar nedeniyle tamamen Türk basketbolcularla çıktığı maçta Eskişehir Basket'e 86-73 yenilen Trabzonspor'da yaşanan kriz başta Ozan Anton Odabaşı ve Burak Eşlik olmak üzere, yerli oyunculara forma şansı verdi. Bordo mavililer her ne kadar yenilseler de, sahadaki mücadele akış topladı.

Trabzonspor - Eskişehir Basket

İki hafta önceki Pınar Karşıyaka karşılaşmasındaki performansıyla dikkat çeken Burak Eşlik, bugün Trabzonspor'da oyun kurucu pozisyonunda başarıyla mücadele ederken, 38 dakika süre aldığı karşılaşmayı 19 sayı - 4 ribaunt - 4 asist - 2 top çalma ile tamamladı. Burak'ın sezon ortalamasının 2.8 sayı - 0.5 ribaunt - 0.5 asist olduğunu hatırlatalım. Sezon ortalamaları maç başına 2.6 sayı - 1.4 ribaunt - 0.3 asist olan Ozan Anton Odabaşı ise 39 dakika oyunda kaldığı maçta özellikle ilk yarıdaki performansıyla 21 sayı - 4 ribaunt - 2 asist - 4 top çalma ile takımın en skoreri oldu. Finlandiya Milli Takımı'nın da formasını giyen Ozan Anton böylece Basketbol Süper Ligi'ndeki en etkili performansını sergiledi. 

Trabzonspor'un tecrübeli isimlerinden Bora Hun Paçun süre aldığı 38 dakikada 13 sayı - 9 ribaunt - 3 asist, Alper Saruhan ise 29 dakikada 7 sayı - 7 ribaunt - 6 asist ile mücadele ederken, bordo mavili ekibin sezon boyunca süre alma şansı bulamayan genç oyuncuları da kısa da olsa süreler alıp istatistik yaptılar. Bu oyunculardan  16 dakika süre alan Kaan Konak 6 sayı - 3 ribaunt - 2 top çalma, 12 dakika süre alan Yiğit Özkan 4 sayı - 3 ribaunt - 1 top çalma (+10 ile takımın tek pozitif +/- istatistiği) ve 15 dakika süre alan Yusuf Necip Seçen ise 3 sayı - 3 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Bunun yanında sadece Türk oyunculardan oluşan Trabzonspor sadece 5 top kaybedip 11 top çalarak oyuncuların savunmadaki istekliliklerini kanıtlarken, potasında 86 sayı görerek +100 sayı yedikleri Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe maçlarından sonra ilk kez 90 sayının altında yemiş oldular. 

2 yorum:

  1. bu maç gerçetken farklı oynadılar. umarım hep böyle devam eder beğendim oyunlarını

    YanıtlaSil
  2. Eskişehir Basket bi ara çok kötü gidiyordu son 4 maçtır düzeldi umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder.

    YanıtlaSil