12 Nisan 2018 Perşembe

Avrupa'nın ilk şampiyonları

Avrupa basketbol liglerinde ilk şampiyonlar belli oldu. Avrupa genelinde normal sezonların son haftalarına yaklaşılır ya da Play-Off'lara adım atılırken kuzey ülkelerindeki ligdelerde şampiyonlar belli olmaya başladı. İlk olarak İrlanda'da Tralee Warriors ve İskoçya'da Edinburgh Kings şampiyonluğa uzanırlarken, son olarak da Norveç'te final serisinde Asker Alines'i geçen Kongsberg mutlu sona ulaştı. Bu saydığımız üç ligin de ortak özelliği şampiyon olan takımların normal sezonları ilk sırada bitirmemeleriydi. 

Tralee Warriors - Irish champion

İrlanda Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 22 maçta 16 galibiyetle dördüncü sırada tamamlayan Tralee Warriors Play-Off'ta önce Swords Thunder'ı 78-71, yarı finalde normal sezon lideri UCD Marian'ı 82-78 ve finalde de normal sezon üçüncüsü Templeogue'u 73-61 yenerek şampiyonluğu elde etti. Warriors'ta sezonu 22 sayı ortalamasıyla tamamlayan Trae Pemberton final maçında da 21 sayıya imza atarken oyun kurucu Paul Dick de 22 sayı - 8 ribaunt - 6 asistle yıldızlaştı. 


İskoçya Ligi'nde ise normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Edinburgh Kings çeyrek finalde Stirling Knights'ı 94-72, yarı finalde Sony Centre Fury'i 70-68 ve finalde de normal sezon lideri St. Mirren Saints'i 72-66 yenerek mutlu sona ulaşan takım oldu. Kings özellikle final maçında 3 çeyrek adeta hiç zorlanmazken final periyoduna 57-38 önde girdi. St.Mirren Saints son 10 dakikada biraz toplanıp bir geri dönüş gerçekleştirdiyse de çabaları farkı ancak 6 sayıya indirmeye yeterli oldu ve şampiyonluk Edinburgh Kings'in oldu. 

Son olarak da Norveç'te sezon Kongsberg'in şampiyonluğuyla sona erdi. Normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Kongsberg çeyrek finalde Tromso'yu  ve yarı finalde Fyllingen'i 2-0'lık serilerle geçerken, final serisinde de normal sezon lideri Asker Alines'i 93-70, 68-79 ve 83-68'lik skorlarla geride bırakarak şampiyonluklarını ilan ettiler. Kongsberg'te Brian Voekel final serisinin son maçında 14 sayı - 16 ribaunt - 9 asist ile şampiyonlukta önemli rol oynarken, triple-double'ı da 1 asistle kaçırmış oldu. Voekel final serisinin ilk maçında da 9 sayı - 19 ribaunt - 12 asistle yine triple-double'ı ucundan kaçırmıştı. 

1 yorum:

  1. norveç ligini takip ediyordum Kongsberg bu ligde oldukça iyi işler ortaya çıktı. şampiyonluğu hak ettiler.

    YanıtlaSil