23 Aralık 2017 Cumartesi

Eskişehir Basket lider Tofaş'ı mağlup etti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 12.haftanın açılış gününün son maçında Eskişehir Basket sahasında Tofaş'ı konuk etti. Sezonun iki flaş takımını karşı karşıya getiren maç beklendiği gibi büyük heyecan ve çekişmeye sahne olurken, maçın galibini Raymar Morgan'ın bitime 4 saniye kala kaydettiği basketin, hakemlerin tekrar izlemesi sonrası 2 sayı olarak değerlendirmesi belirledi. Morgan'ın ayağının çizgide olması sonrası rakibini 76-75 yenen Eskişehir Basket 12. maçında dokuzuncu galibiyetini elde ederken, Tofaş sahasındaki Fenerbahçe Doğuş yenilgisini sonrası deplasmanda Eskişehir Basket'e de yenilerek 10 maçlık galibiyet serisi sonrası üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. 

Eskişehir Basket - Tofaş

Maç başında Ayres - Owens'ın kıran kırana geçen pota altı savaşı, kısaların savunmadaki gayretleri ve üst düzey mücadele, maçın çekişmeli geçeceğinin sinyallerini ilk dakikalardan verirken, ilk çeyrekte William Baron'un sayıları ev sahibi ekibi 7.5 dakikada 18-13 öne geçirdi. Bu süreçte 11 sayı kaydeden Baron'a pota altında da Ayres'ten destek gelirken, Eskişehir Basket'in iyi başlangıcına Henry ve Morgan'ın sayılarıyla karşılık veren Tofaş ilk çeyreği 20-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Mejia'nın sayıları yanında, Yiğit ve Morgan'dan gelen üçlüklerle başlayan Tofaş, 6 dakika sonunda farkı 9 sayıya kadar çıkardı: 26-35. Barış ve Yiğit'in sayılarıyla devrenin son dakikasına da 40-30'luk üstünlükle giren Tofaş, son dakika içinde basit hatalar yapıp, potasında Marshall ve Rowland'ın sayılarına çözüm bulamayınca soyunma odasına gidilirken farkın 6 sayıya inmesine engel olamadı: 34-40. 


Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci yarının ilk 2 dakikası tamamlandığında skorda 47-38 Tofaş üstünlüğü görülürken, dakikalar ilerledikçe iki takım da savunmadaki agresifliği artırmaya başladı. Eskişehir Basket sonraki 7 dakika içinde Tofaş'a faul atışları dışında sadece bir saha içi isabeti şansı verirken, pota altında Duncan'ın etkinliği yanında Rowland ve Marshall'ın basketleriyle son 10 dakikaya girerken farkı 2 sayıya kadar indirdi: 51-53. 

Final periyoduna Morgan'ın 5 sayısıyla başlayan Tofaş ilk dakika tamamlandığında farkı 4 sayıya çıkarırken, sezon başından beri 11 maçta sadece 3 üç sayı isabeti kaydedebilen Morgan da bugünkü 4.isabetli üçlüğünü Eskişehir potasına göndermiş oldu. 2.5 dakika 60-57 Tofaş üstünlüğüyle geçilirken, Buğrahan Tuncer'den art arda gelen iki üçlükle öne geçen Eskişehir Basket taraftarının da desteğini arkasına alıp son 5 dakikaya 65-60 önde girdi. Bu dakikalarda Tofaş'ın arka arkaya yaptığı top kayıpları yanında, Eskişehir Basket'te ise Rowland'ın direksiyona geçip üst üste sayılar kaydetmesi bitime 3 dakika kala ev sahibi ekibin üstünlüğünü 8 sayıya kadar çıkarmasını sağladı: 70-62. Son 1.5 dakikaya da 70-64 önde giren Eskişehir Basket tempoyu düşürüp zamanı iyi kullanmaya çalışırken hücumda ritmini kaybedince önce 1:12 kala Morgan, ardından da 37 ve 21 saniye kala Mejia'dan gelen üçlükler Tofaş'ın farkı 2 sayıya kadar indirmesine neden oldu: 75-73. Rowland'ın 0/2 serbest atış attığı, Baron'un kaybettiği topu çalan Morgan'ın topu Mejia yerine dışarı atması ve Buğrahan'ın 1/2 serbest atışını izlediğimiz son saniyelerde bitime 4 saniye kala topu elinde bulan Morgan'ın forvetten gönderdiği şutun önce üçlük olarak geçerlilik kazanıp, kamera görüntüleri izlendikten sonra iki sayıya çevrilmesi skoru 76-75'e getirirken, son hücumda Buğrahan'dan çaldığı topu iyi değerlendiremeyen Crocker maçın sonucunu 76-75 Eskişehir Basket lehine belirledi. 

Eskişehir Basket'te Earl Rowland 15 sayı - 10 asist - 6 ribauntla ev sahibi ekibin en etkili ismi olurken, Willy Baron 14 sayı, Jeff Ayres 13 sayı - 8 ribaunt ve Buğrahan Tuncer 12 sayı - 4 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. Tofaş'ta ise 5/7 üç sayı isabeti ile 25 sayı - 5 ribaunt - 2 blokluk bir performans sergileyen Raymar Morgan son şutunda ayağının milimetrelerle ölçülecek cinsten çizgide olması sonrası galibiyete engel olamadı. Tofaş'ta ayrıca 11/20'lik serbest atış yüzdesi küçük hesaplarla kaybedilen bir maçta dikkat çekerken, 6 serbest atış deneyen ilk beş oyuncular içinde tek isabet sağlayabilen isim 1/1 ile Barış Ermiş oldu. 

2 yorum:

  1. Tofasin kazanacagini bekliyordum. Hatta 2. Yarinin ortalarina kadar boyle dusundum. Ama oyun bir anda dondu

    YanıtlaSil
  2. Bende tofastan yana yapmistim tercuhimi. Ancak yanildim. Tahmin edemedim tofasin maci verecegini

    YanıtlaSil