3 Aralık 2017 Pazar

Bryant Dunston'un NCAA 3 sayı yüzdesi

Anadolu Efes'te Bryant Dunston'un bu sezon üç sayılık atış denemeye başlaması ve bu denemelerden de isabet sağlaması basketbolsevelerin dikkatini çekerken, ABD'li uzunun fazla bilinmeyen bir özelliğini sizlerle paylaşmak istedik. Dunston'un kolej kariyerinde forma giydiği Fordham Rams'teki istatistiklerine baktığımızda profesyonel kariyerinde pek fazla dış şut tercih etmeyen pivotun daha öncesinde aslında yüzdeli bir şutör olduğunu görüyoruz. 

Bryant Dunston - Anadolu Efes

Fordham Rams kariyerindeki dört sezon boyunca 120 maçta 105 kez 3 sayı denemesinde bulunan Bryant Dunston, 41 isabet sağlayıp %39'luk bir yüzde yakalarken, özellikle 2. sınıftaki 19/39 (%48.7) ve 3. sınıftaki 12/24 (%50) isabet oranıyla gerektiğinde isabetli dış şut atan bir uzun olduğunu göstermiş. Profesyonel kariyerinde ise bu sezon başına kadar Euroleague'te sadece 4, yerel liglerde ise toplam 9 üç sayı denemesi yapan ve isabet kaydedemeyen Dunston, Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde birkaç maçtır denemeye başladığı üçlüklerde fena olmayan bir yüzde yakalarken son olarak bugünkü Beşiktaş Sompo Japan maçıyla birlikte (ilk yarı sonu itibariyle) sezon başından beri denediği 5 üçlüğün dördünde isabet sağlayarak önümüzdeki maçlarda bir dış şut tehdidi yaratabileceği izlenimi verip rakiplerine göz dağı verdi. 

6 yorum:

  1. Boyu uzun ve çok fizikli olmasına rağmen mükemmel bir üçlük yüzdesine sahip kendini çok iyi geliştirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon Dunston ikili oyunlar sonrasında bu tip dış şutlarda isabet sağlayıp istikraralı olursa çok can yakar.

      Sil
  2. anadolu efes için Bryant Dunston en önemli skorer diyebilirim takımı sırtlıyor tek başına

    YanıtlaSil
  3. Normal de böyle bir yüzdeye sahip uzun boylu oyuncular az bulunur, Bryant Dunston da bunlardan birisidir.

    YanıtlaSil
  4. Üçlük atışlar gerçekten çok zor iyi bir yüzdeye çıkmak elbette daha da zor. Dediğiniz gibi yüzde yüksek olursa rakiplerine iyi bir göz dağı vermiş olur.

    YanıtlaSil
  5. Dunston'u bu sezon ilk kez dış şut atarken gördüm. Yazın çalışmaya başlamış demekki tekrardan. NCAA yıllarına dönme sinyali veriyor.

    YanıtlaSil