3 Aralık 2017 Pazar

Banvit altyapısıyla direndi, kazanan Sakarya oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde günün açılış maçı Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Banvit arasında oynandı. Karşılaşma, ilk çeyreğindeki pota altı savaşı, Banvit'in faul problemi sonrasında oyuna giren alt yapıdan gelen gençlerin performansları ve ikinci devreyle birlikte Jones & Jankovic ikilisi önderliğinde gerçeleşen Sakarya BŞB'nin geri dönüşü ile zevk verirken, ev sahibi Sakarya çekişmeli maçta sahadan 81-76 galip ayrılarak dokuzucu maçında beşinci galibiyetini elde etti. İlk yarıdaki faul problemi sonrası süre verdiği gençlerden aldığı alt yapı katkısı ardından ikinci yarıda tekrar döndüğü as kadrosuyla adeta frene basarak maçı kaybeden Banvit ise bu sezonki beşinci yenilgisini alarak 4 galibiyette kaldı. Banvit'te Şehmus Hazer, Rıdvan Öncel ve Erkin Şenel özellikle ilk yarıdaki performanslarıyla takımın geriden gelip öne geçmesini sağlarlarken, alt yapıya yatırımın boşa gitmediğini bir kez daha göstererek bizi sevindirdiler.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi | Sakarya BŞB :81 - Banvit :76

Karşılaşmanın ilk çeyreği daha çok pota altında Vidmar - Fall savaşı şeklinde geçerken, iki devin savaşında Boothe'un yan katkısı Sakarya Büyükşehir'i 4.5 dakika sonunda 8-4 öne geçirdi. Bu ikilinin kondisyonlarının azaldığı noktaya kadarki mücadelesi zevk verirken, ilk çeyreğin ilerleyen dakikalarında Banvit'te faul problemi dikkat çekmeye başladı. Taylor, Thomas, Rautins ve Caloiaro'nun ikişer faul almaları Banvit için alarm verirken, ilk beşte faul almayan tek ismin Vidmar olması da ilginç bir detay oldu. Çeyreğin son 2 dakikasına 11-15 geride giren Banvit'te faul probleminin de etkisiyle Filipovski altyapıdan gelen gençlerine süre vermeye başlarken, Erkin'in bir üçlük kaydettiği çeyrek 19-16 Sakarya BŞB üstünlüğüyle tamamlandı. 


İkinci 10 dakikaya Can'ın turnikeleriyle başlayan Banvit 1.5 dakika içinde 23-22 öne geçerken, ev sahibi takımın Banvit'in genç beşine karşı hücum etmekte zorlandığını gördük. Sakarya BŞB birkaç pozisyonda avantaj elde ettiği Metecan & Erkin eşleşmesini fazla kullanamayıp yeteri kadar değerlendiremezken, Banvit'te alt yapıdan gelen gençler Erkin Şenel, Rıdvan Öncel ve Şehmus Hazer'in takıma canlılık vererek savunma katkıları yanında skor da üretmeye başladılar. Can'ın oyun kuruculuğu ve pota altında Vidmar'ın korumasında Şehmus ve Rıdvan ile sayılar bulan Banvit son 3.5 dakikaya girerken farkı 7 sayıya çıkarırken (32-25), Vidmar ve Şehmus'tan gelen sayılar devre sonunda Banvit'in 40-31'lik üstünlüğünü de beraberinde getirdi. 

İlk yarıda tam 18.5 dakika sahada kalan Gasper Vidmar 9 sayı ile en skorer isim olurken, Şehmus Hazer'in 6 sayı - 3 ribaunt - 1 top çalma, Rıdvan Öncel'in 5 sayı - 1 ribaunt ve Erkin Şenel'in 3 sayılık performansları maçın en heyecan verici detaylarıydı. Banvit'in benchten bulduğu 24 sayıya karşı Sakarya BŞB sadece 6 sayı bulurken, Banvit'in 4/6 ile üç sayı isabeti elde ettiğini izledik. 

Soyunma odası dönüşü tekrar ilk beşine dönen Banvit hücumda zorlanırken, Jones ile sayılar bulan ev sahibi ekip, ABD'li guard'ın Vidmar üzerinden bastığı smaç sonrası 4 dakika içinde farkı 5 sayıya indirdi: 37-42. Banvit'te Taylor çeyrek başında dördüncü faulünü alırken, Sakarya BŞB'de ise 2.18'lik Fall'un dörtlemesi çeyreğe iyi başlayan ev sahibi ekip için önemli bir dezavantaj oldu. Vidmar'ın pota altındaki etkinliği sonrası Sakarya'da Booth da dört faule ulaşırken, faul problemine rağmen hem savunma hem de hücumdaki agresifliğinden taviz vermeyen ev sahibi ekip Jankovic'in basketleriyle çeyreğin bitimine 3 dakika kala 46-45 öne geçti. Banvit'te Kulig, Rautins, Caloiaro gibi isimlerin potaya dahi yönelmemesi dikkat çekerken, Jones'un liderliğinde Metecan, Jankovic ile sayılar bulan ve Doğukan, Can ve Metecan'ın sertlik seviyesini yukarı taşıdığı savunmayla Banvit hücumlarını durduran Sakarya BŞB son 10 dakikaya girerken skorda 51-48'lik bir üstünlük yakaladı. 

Üçüncü çeyrekte Banvit'e sadece 8 sayı izni veren Sakarya Büyükşehir Belediye final periyoduna da Jankovic'in basket faulü ve Can'ın üçlüğüyle başlayıp Banvit'e sayı izni vermeyince 1.5 dakika içinde fark 9 sayıya kadar çıktı: 57-48. Banvit'te ilk beşte sahaya çıkan oyuncuların ikinci devrenin ilk 11.5 dakikasında tam 18 sayılık fark yemelerine rağmen (26-8) Filipovski'nin bu kez gençleri tercih etmemesi ilk yarıdaki performansları sonrası bir miktar hayal kırıklığı yaratırken, ilk yarıdaki tercihin tek nedenin de as takımın faul problemine girmesi olduğunu düşünmeme neden oldu. İnisiyatif alması gereken isimlerin potaya hiç bakmaması Vidmar'ın yer yer top sürüp içeri penetre etmesini dahi beraberinde getirirken, Erkin ve Rıdvan'ın kısa sürelerle oyuna girip canlandırdığı savunmaya, hücumda Caloiaro ve Taylor'un üçlükleriyle ilk katkılarını vermesi Banvit'i tekrar maça ortak etti. Son 5 dakikaya 61-59 Sakarya BŞB üstünlüğüyle girilirken Lazeric Jones'un sazı eline alıp üst üste kaydettiği 7 sayıyla skoru 68-61 yapan ev sahibi ekip son 3 dakikaya girerken önemli bir avantaj yakaladı. Banvit son bir çabayla sertleştirdiği savunmasıyla toplar kapsa da faul çizgisi haricinde oldukça düşük yüzdeli hücum ederek bu fırsatları harcarken, Sakarya BŞB'de pota altında Jankovic'in sayı ve bloklarıyla verdiği katkının yanında Jones'un yapılan faulleri serbest atış çizgisinden hatasız değerlendirmesi sonrası sahadan üstün ayrılan taraf 81-76 ile ev sahibi takım oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediye'de Lazeric Jones hiç üçlük denemeden 18 sayı - 7 asist ve Nikola Jankovic 15 sayı - 3 ribaunt ile galibiyetin mimarları olurlarken, Metecan Birsen 9 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalma, CJ Harris 9 sayı - 4 asist ve Moustapha Fall faul problemine girene kadar kaydettiği 8 sayı - 5 ribaunt - 1 blok ile alınan galibiyette önemli katkı yaptılar. Banvit'te ise Adonis Thomas 14 sayı - 2 ribaunt, Gasper Vidmar 12 sayı - 3 ribaunt ve Can Altıntığ 11 sayı - 7 asist ile karşılaşmayı tamamlarlarken, altyapıdan gelen isimlerden Rıdvan Öncel 7 sayı - 2 ribaunt - 1 asist, Şehmus Hazer 6 sayı - 3 ribaunt - 1 top çalma ve Erkin Şenel de 3 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. Sakarya BŞB 40 sayı yediği ilk yarı ardından ikinci yarıda Banvit potasına tam 50 sayı gönderirken, ilk yarının tam aksine bu sayıların yarısını bench katkısıyla alınca, Filipovski'nin ikinci yarıdaki dar rotasyonuna karşı avantaj sağlayarak galibiyete uzandılar.  

3 yorum:

  1. en iyi savunma hucumdur diye bosuna dememişler. diren diren nereye kadar olucak

    YanıtlaSil
  2. çok çekişmeli bir mac oldu. ben banwid kazanabilir belki dedim ama olmadı

    YanıtlaSil
  3. Şehmus Hazer ilk yarıda bu kadar iyi oynamışken, Filipovski'nin ikinci yarı ona hiç şans tanımaması akıl alır gibi değil. Hele ki Rautins bu kadar kötü bir günündeyken

    YanıtlaSil