29 Kasım 2017 Çarşamba

Trifunovic'in haklı isyanı

FIBA World Cup 2019 Avrupa Elemeleri'nde ilk maçta Belarus'u 87-74 yendikten sonra ikinci karşılaşmada İspanya'ya 92-84 yenilen son Avrupa şampiyonu Slovenya'da coach Radovan Trifunovic'in eleme sisteminin adil olmadığını dair yorumları Euroleague & FIBA tartışmasını tekrar gündeme getirdi. Milli kadroların kulüp takımlarının verdiği izinlere bağlı olarak şekillenmesine gönderme yapan ve Anadolu Efes'in Dragic ve Muric kararlarını da referans gösteren Trifunovic sistemin adaletsizliğine dikkat çekti. 

Radovan Trifunovic - Slovenya

Bir kez daha hatırlayacak olursak, Anadolu Efes Zoran Dragic ve Edo Muric'in Slovenya Milli Takımı'nda oynamasına vize vermeyip, bu ikiliyi Euroleague kadrosuna dahil ederken, Doğuş Balbay ve Birkan Batuk'un Türk Milli Takımı'nda forma giymesine izin vermişti. Günümüzdeki belki Avrupa'da forma giyen milli takım seviyesinde bir basketbolcumuz bulunmamakta; fakat bu kurallar 2000'lerin başında olsa ve CSKA Moskova Mirsad'ı göndermeyip Rus oyunculara milli takım izni verse ya da Panathinaikos İbrahim'i göndermeyip Yunan oyunculara izin verse buna bizim de tepki göstereceğimizi düşünerek Trifunovic'in bu konuda mağdur taraf olduğunu kabul etmek gerektiği kanısındayım. Bu açıdan baktığımda Trifunovic'in tepkisine hak vermekle birlikte bu adaletsizliğin kaynağını Anadolu Efes'te ya da herhangi bir kulüpte değil, FIBA ve Euroleague'in arasındaki çekişmede aramak gerektiğini düşünüyorum.

6 yorum:

  1. Trifunovic kendine göre haklı, takımlar da kendilerine göre haklı. Oyuncular zaten piyon durumunda. Özetle Turgay Bey basketbolu karıştırmak için elinden geleni yapıyor.

    YanıtlaSil
  2. Trifunovic ne diyorsa basketciler ona uymak zorunda yoksa cok baslılık olur. takımın patronu sonucta adam

    YanıtlaSil
  3. bu sekilde isyanlar basladımı sonrasıdna istifalar ve kaybedilen maclar gelri

    YanıtlaSil
  4. adaleti kim kaybetmiş de onlar bulsun...

    YanıtlaSil
  5. Bencede adam haklı payı var ama FIBA dinler mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  6. adam haklı herkes kafasına göre hareket ederse takım düzeni nasıl sağlanır

    YanıtlaSil