18 Kasım 2017 Cumartesi

Trabzonspor'dan Galatasaray'a ağır darbe

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde yedinci haftaya iki galibiyetle gelen Trabzonspor kendi sahasında konuk ettiği Galatasaray Odeabank'ı ilk yarıdaki yüzdeli hücumlarıyla 103-82 yenerek rakibiyle galibiyet sayısını eşitledi. Galatasaray Odeabank ise sahada varlık gösteremediği maçı farklı kaybederek bu sezonki istikrarsız gidişatını sürdürdü. Trabzonspor ayrıca bu sezon ikinci kez bir maçta 100 sayı barajını geçmiş oldu. 

Trabzonspor - Galatasaray Odeabank

Kadro yapısı gereği hızlı basketbol ve yüzdeli dış şutları bulduğu günlerde rakiplerine üstünlük sağlayabilen Trabzonspor, bugünkü maça da hızlı başlayıp Harris ve Green ile bulduğu sayılar sonrası ilk 5 dakikayı 17-6 önde geçti. Yüzdeli hücumlara kenardan gelen Heslip ve Okpeba'nın da katkısıyla çeyreğin tamamında üstün bir basketbol sahaya yansıtan bordo mavililer, ilk çeyrekte rakip potaya 31 sayı gönderdiler. 31-19 Trabzonspor üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyreğin ardından ikinci 10 dakikada geri adım atmayan Trabzonspor, çeyreğe Heslip'in 10 sayısıyla başlayıp yakaladığı 10-2'lik seriyle farkı 21 sayıya kadar çıkardı 42-21. Erman Kunter'in takım düzen dışına çıktıktan sonra müdahale etmekte yetersiz kaldığı dakikalarda Hopson dışında skor bulmakta zorlanan Galatasaray Odeabank, Heslip ve Okpeba'dan gelen sayılara engel olamayınca devrenin bitimine 1.5 dakika farkın 29 sayıya kadar çıkmasına engel olamadı (56-27) ve ilk 20 dakika 60-33 Trabzonspor üstünlüğüyle tamamlandı. 


Soyunma odası dönüşü artık iki takım için de bir anlamda formalite niteliğindeydi. Galatasaray Odeabank farkı kapatmak için elinden geleni yapsa da, ev sahibi ekipte Heslip ve Green'in sayıları farkın çok da fazla değişmemesini beraberinde getirirken; Galatasaray'da Göksenin ve Preldzic dışında skora katkının oldukça sınırlı seviyede kalması sonrası çeyrek sonunda fark yine 27 sayıda kaldı: 83-57. Final periyoduna Göksenin ve Renfroe'nin sayılarıyla farkı 20 sayılar civarına çekerek başlayan ekip Galatasaray olurken, Heslip'in sayılarıyla nefes alan Trabzonspor, farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyip son dakikasında gençleriyle sahada yer aldığı karşılaşmayı 103-82 kazanarak bu sezon ligdeki 3. galibiyetini elde etti. 

Trabzonspor'da Brady Heslip 6/11 üç sayı isabeti, 24 sayı - 2 asistle en skorer isim olurken, Caleb Green 20 sayı - 6 ribaunt - 4 asist, Paul Harris 20 sayı - 8 ribaunt - 2 top çalma ile galibiyette önemli rol oynadılar. Galatasaray Odeabank'ın Trabzonlusu Göksenin Köksal ise kaydettiği 22 sayı ile sarı kırmızılıların en fazla sayı atan oyuncusu oldu. Trabzonspor takım olarak 38/69 saha içi, 11/27 üç sayı ve 16/17 serbest atış ile rakibinden daha yüzdeli şut attığı maçta, Galatasaray Odeabank'a ribauntlarda 39-28, asistlerde ise 20-13'lük bir üstünlük sağladı. 

3 yorum:

  1. Galatasarayın kazanmasını beklerdim. Harbiden ağır darbe oldu.

    YanıtlaSil
  2. Oyununohnayan kazanir. Beklentilerden cok oynayan alacak

    YanıtlaSil
  3. Aslinda bu somucu beklemiyordum. Bir gaslatasarayli olarak uzgunum. Ama iyi oynamadik. Olacagi buydu

    YanıtlaSil