30 Kasım 2017 Perşembe

Karşıyaka BSL'de 6 hafta sonra kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne 7 maçta tek galibiyetle kötü bir başlangıç yapan Pınar Karşıyaka bu akşam sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u 79-78 mağlup ederek 6 maç sonra ilk lig galibiyetini elde etti. Kaf Kaf böylece birer galibiyetli Gaziantep Basketbol ve Muratbey Uşak'ın üzerine çıkıp 6 hafta sonra galibiyetini aldığı galibiyetle rahat bir nefes alırken, hafta içinde kulüp içi problemler yaşayan Trabzonspor da geri gelip öne geçtiği maçı 1 sayı farkla kaybederek sekizinci maçında beşinci yenilgisini aldı. 

Pınar Karşıyaka - Trabzonspor

Maça hızlı başlayan Pınar Karşıyaka Alp ve Wood'un sayılarıyla öne fırlarken, çeyreğin son 4 dakikasında yakaladığı 11-0'lık serinin de yardımıyla ilk 10 dakikayı 23-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Jones'un 5 sayısıyla başlayıp farkı 14 sayıya kadar çıkaran Kaf Kaf, pota altında Obekpa'nın skor üretmesine engel olamasa da Egemen ve Kennedy'nin sayılarıyla çeyreğin büyük bölümünde farkı 10 sayı civarında tutmayı başardı. Devrenin son 2 dakikasında Heslip ve Eldridge'ten gelen sayılar Trabzonspor'un farkı kapatmasına olanak sağlarken, ilk devre 44-38 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlandı. 


Soyunma odası dönüşü Trabzonspor Heslip ve Green'le sayılar bulurken, Karşıyaka'da da Egemen Güven'in boyalı bölgeden bulduğu basketler yeşil kırmızılıların ilk 4 dakikayı  52-43 önde tamamlamasını sağladı. Bu dakikadan itibaren hücumda basit hatalar yaparak düzenden çıkan ve top kayıplarıyla sayı bulmakta zorlanan Karşıyaka, potasında da Eldridge ve Green'den gelen sayılara engel olamazken, Trabzonspor 4.5 dakika içinde bulduğu 15-2'lik seri sonrası öne geçerek son 10 dakikaya 58-55 önde girdi. 

Final periyoduna Eldridge'in farkı 6 sayıya çıkaran üçlüğüyle başlanırken, hem hakeme hem de takımlarının savunmadaki vurdumduymazlığına tepki gösteren Karşıyaka seyircisi maçın içine girmeye başladı. Bugün salonu dolduramasalar da, tepkileriyle sahadaki oyuncularını canlandırmayı başaran yeşil kırmızılı taraftarlarını da arkasına alan Kaf Kaf Jones'un sayılarıyla bitime 3.5 dakika kala 69-68 öne geçerken, Trabzonspor'un sezon başından beri devam ettirdiği dış şuta dayanan basketbolu, şutların girmemesi sonrası bu dakikalarda onlar için dezavantaja dönüşmeye başladı. 4 kısalı Karşıyaka'da sayılar tek uzun Jones ile gelirken, Eldridge ve Green'in sayıları da Trabzonspor'un son dakikaya 78-77 önde girmesini sağladı. Waters'ın jump-shot'ı 41 saniye kala skoru Karşıyaka adına 79-78 yaparken, karşılıklı iki boş hücum sonrası son 2 saniye içinde önce Eldridge ardından da Harris'in isabetsiz denemeleri kazanan tarafı 79-78 Pınar Karşıyaka olarak belirledi. 

Üst üste 6 yenilgi ardından ligde galibiyetle tanışan Pınar Karşıyaka'da Jarrod Jones 23 sayı - 9 ribaunt ile galibiyetin mimarı olurken, Egemen Güven aldığı 23 dakikada özellikle hücumda etkili olarak 12 sayı - 5 ribauntluk bir performans sergiledi. Trabzonspor'da ise Osiris Eldridge ve Calebb Green 24'er sayıyla en skorer isimler olurlarken, bordo mavililerin takım halinde 31 üçlük denemesinde bulunup 9 isabette kalmaları, geriden geldikleri maçta galibiyete uzanamamalarının temel etkeni oldu. Pınar Karşıyaka ise rakibine boyalı alandan 52-36'lık üstünlük kurarak lige yaptıkları kötü başlangıç sonrası taraftarına değerli bir galibiyet hediye etti. 

8 yorum:

  1. altı hafta uzun bir zaman ama sonunda kazanması çok güzel oldu bizim için

    YanıtlaSil
  2. kaf kaf bu aralar zor günler yaşıyor. bu sekilde devam etmemeli kendine gelmeli bir an once

    YanıtlaSil
  3. hele şükür bir galibiyet alabildi en sonunda

    YanıtlaSil
  4. kaf kafın oncelikle daha onceki maclarda nerelerde hata yaptığına dir iyi bir tespit yapması lazım

    YanıtlaSil
  5. kaf kaf bu macıda alamasaydı cok kötü bir seri yakalayacaktı. neyseki kazanmasını bildi bu kez

    YanıtlaSil
  6. kaf kaf bir an önce toparlanma sürecine girmeli bu başlangıç olsun devamı gelsin

    YanıtlaSil
  7. Kaf kaf, FIBA Şampiyonlar Liginde oynadığı gibi oynasa bu kadar yenilgi almazdı bence.

    YanıtlaSil
  8. kaf kaf eskisi gibi değil bu aralar. zor günlerden geçtiği bir gercek. acilen toparlanöması lazım

    YanıtlaSil