26 Kasım 2017 Pazar

Kaf Kaf'ı yenen Fenerbahçe BGL'de zirvede

Basketbol Gençler Ligi'nde haftanın merakla beklenen maçında Fenerbahçe Doğuş Pınar Karşıyaka'yı 67-65 mağlup ederek B Grubu'nda ligin ilk devresini 9'da 9 ile namağlup lider tamamladı. Haftaya tek yenilgiyle giren Pınar Karşıyaka ise zirveyi yakından ilgilendiren maçta final periyodunun başındaki üstünlüğünü koruyamayarak sahadan mağlup ayrıldı ve 9 maçta 7 galibiyetle ilk devre sonunda Fenerbahçe ve Banvit'in arkasında üçüncü sırada yer aldı. 

Basketbol Gençler Ligi | Fenerbahçe Doğuş

Fenerbahçe Doğuş'un 7-0'lık bir seriyle hızlı başladığı karşılaşmada Pınar Karşıyaka Berkay'ın sayılarıyla farkı kapatırken, ilk periyodu da 19-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Fenerbahçe top kayıpları, Pınar Karşıyaka da yüzdesiz hücumlarla başlayınca çeyreğin başında skor üretimi düşük seviyede kalırken, kenardan gelen Uros Trifunovic'in sayılarıyla 9-0'lık bir seri bulan konuk ekip devrenin bitimine 4 dakika kala 31-22'lik üstünlüğü yakaladı. Kalan sürede karşılıklı basketler izlenirken, bitime birkaç saniye kala Adem'in serbest atışları soyunma odasına giderken Fenerbahçe Doğuş'un farkı 4 sayıya indirmesini sağladı: 33-37.


Üçüncü çeyrek de aynı bir önceki çeyrek gibi skor açısından oldukça kısır başladı. Pınar Karşıyaka Gökhan'ın basketleriyle skordaki üstünlüğünü korurken, Fenerbahçe Doğuş'un ilk saha için basketi çeyreğin beşinci dakikasında Cengizhan'dan geldi. Bu çeyrekte de iyi savunmasıyla bitime 2 dakika kala 48-41 ile 7 sayılık üstünlüğü bulanan Kaf Kaf, Cengizhan ve İsmail'den gelen sayılara engel olamayınca son 10 dakikaya girilirken fark 3 sayıya kadar düştü: 51-48. Final periyoduna iyi başlayan taraf Pınar Karşıyaka olurken Trifunovic'in sayısı 2 dakika içinde farkı tekrar 7 sayıya çıkardı: 55-48. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'deki oyun değişikliklerine karşı Karşıyaka hücumda bocalayınca yeşil kırmızılılar sayı bulmakta zorlanmaya başladılar. Cengizhan ve Adem'in sayıları bitime 5 dakika kala skoru dengelerken (56-56), bu ikilinin Karşıyaka potasında etkili olmaya devam etmesi sonrası son dakikaya 66-61 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. Bitime 35 ve 18 saniye kala Muhammet'in kaptığı topları smaçla bitirmesi sonrası son 13 saniyeye Fenerbahçe 67-65 önde girerken, Trifunovic'in son hücumda atışı değerlendirememesi sonrası karşılaşmayı 67-65 kazanan sarı lacivertliler böylece B Grubu'nu lider tamamlamış oldular. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Cengizhan İvedi 19 sayı - 9 ribaunt (7si hücum) ve Adem Bayrak 17 sayı - 7 ribaunt ile galibiyetin mimarları olurlarken, İsmail Karabilen'in 11 ribaunduyla da birlikte Karşıyaka uzunlarına takım olarak ribauntlarda 51-35'lik bir üstünlük sağladılar. Pınar Karşıyaka'da ise Gökhan Demirli 18 sayı - 9 ribaunt - 4 top çalma, Uros Trifunovic 13 sayı - 4 ribaunt ve Muhammet Acar 11 sayı - 4 ribaunt - 5 top çalma ile etkili olurlarken, yeşil kırmızılılar rakibi 26 top kaybına zorlamalarına rağmen pota altı üstünlüğünü kaybederek sahadan boynu bükük ayrıldılar. 

2 yorum:

  1. fenerbahçe bu aralar tozu dumana katarak yoluna devam ediyor bu başarılar sevindirici

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe bu takımdan A takıma oyuncu yetiştiremediği sürece burada lider olmasının bir anlamı yok. En büyük potansiyel Cengizhan'da gibi ama onun da fiziğini geliştirmei gerekiyor.

    YanıtlaSil