11 Kasım 2017 Cumartesi

Fenerbahçe Euroleague'te potasını kapattı

Turkish Airlines Euroleague'in son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, bu sezonun ilk altı maçındaki savunma perfromansıyla istatistiklerde Euroleague'in zirvesine yerleşti. Sarı lacivertliler ilk altı maç sonunda (sadece 40 dakikalık normal süreleri dikkate alıyoruz) potalarında sadece 411 sayı görüp, maç başına ortalama 68.5 ortalama elde ederlerken, Euroleague'in en az sayı yiyen takımı konumuna yerleştiler. 

Euroleague | Brose Bamberg - Fenerbahçe Doğuş

Aynı zamanda 6 maçta 25 blok ve 4.17 ortalamayla Euroleague'in en fazla blok yapan takımı unvanını da elinde bulunduran Fenerbahçe Doğuş'ta Ekpe Udoh'un gidişine rağmen sahaya yansıtılan savunma performansı önümüzdeki maçlar için ümit verdi. İlk beş maçın dördünde rakiplerini 70 sayı ve altında tutan Fenerbahçe Doğuş sadece AX Armani Exchange Olimpia Milan karşısında normal sürede potasında 80 sayı görmüş, dün oynanan Brose Bamberg deplasmanında ise rakibine sadece 57 sayı izni vererek bu sezonki en iyi savunma performansını sergilemişti. 

5 yorum:

  1. Fenerbahçe çok iyi oynamaya başladı ve artık çok daha az sayı yiyor.

    YanıtlaSil
  2. Obradovic farkını belli ediyor yine. Bu sezon da Final-Four yolu açık Euroleague'Te

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum. Fenerbahcedeki farki bu adam olusturuyor.

      Sil
  3. savunma yapmak ve yapabilmek tabiki iyi bir olay baskette ama en iyi savunmada hucumdur derler

    YanıtlaSil
  4. Bogdanovic sonrası hücumdaki etkinlik oldukça azaldı, Udoh'un da oyun zekasının eksikliği hissediliyor. Buna rağmen Obradovic savunma kaynaklı olarak takımı bir şekilde ayakta tutmayı başarıyor.

    YanıtlaSil