12 Kasım 2017 Pazar

Eskişehir Basket Kaf Kaf'ı içerden devirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde haftanın kapanış maçında Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Eskişehir Basket pota altındaki dominant basketboluyla rakibini 74-70 mağlup etti. Ribauntlarda 50-25'lik üstünlük sağlayan konuk ekip bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkardığı maçın sonlarında farkın kapanmasına engel olamasa da, 74-70'lik galibiyetle ligdeki altıncı maçında beşinci galibiyetini elde etti. Eskişehir Basket böylece Tofaş'la birlikte lige yaptığı flaş başlangıç ve galibiyet serisine İzmir'de de devam etmiş oldu. 

Pınar Karşıyaka - Eskişehir Basket

Maçın ilk çeyreğinden itibaren pota altından etkili olan ve özellikle Ayres'in hücum ribauntları ve ikinci şans basketleriyle skor bulan Eskişehir Basket, devreyi 42-36 önde tamamladı. Konuk ekipte Ayres & Kravtsov ikilisi Karşıyaka uzunlarına karşı bariz bir üstünlük kurarlarken, aldıkları ribauntlarla pota altı hakimiyetini tamamen ellerine geçirdiler. Üçüncü çeyreğe de etkisiz bir basketbolla başlayıp farkın çift hanelere çıkmasına engel olamayan Pınar Karşıyaka'da 1 dakika içinde önce Scott Wood ardından da Metin Türen'e çalınan sportmenlik dışı fauller salonda ortamı gererken, Karşıyakalı taraftarların "Basketbol katili Türk hakemleri" tezahüratına Erşan Kartal'ın iki anons yaptırmasıyla birlikte hakem üçlüsü maçın kontrolünü de kaybettiler. Çeyreğin bitimine 3:36 kala 55-40'lık üstünlüğü yakalayan Eskişehir Basket gerilen ortam sonrası farkı koruma çabasıyla oyun düzeninden çıkarken, taraftarının da desteğini arkasına alan Pınar Karşıyaka farkı az da olsa kapatıp Wood'un çeyrek sonundaki üçlüğü sonrası son 10 dakikaya 51-60 geride girdi. 


Final periyoduna Kennedy'nin sayılarıyla başlayıp Alp ve Berk'ten de skor katkısı alan Kaf Kaf bitime 4 dakika kala farkı 2 sayıya kadar indirirken (62-64), kritik anlarda Kennedy'den gelen top kaybı ve Eskişehir Basket'in hücum ribauntlarıyla bulduğu ikinci şans sayıları sonrası bir türlü skorda dengeyi yakalayamadı. Bitime 2 dakika kala Alp, 47 saniye kala ise Wood'tan gelen üçlükler sonrası fark 1 sayıya inerken (70-71), Rowland'ın 2/2 serbest atışları sonrası son hücumda Jones'un zorlama ve dengesiz üçlüğü çembere dahi değmeyince sahadan galip ayrılan taraf 74-70 ile Eskişehir Basket oldu. 

Ligde 6 maçta 5 galibiyetle zirve iddiasını sürdüren Eskişehir Basket karşılaşmada özellikle pota altını iyi kullanıp ribauntlarda 50-25'lik bir üstünlük sağlarken, alınan tam 19 hücum ribaundu 14 top kaybı yaptıkları bir akşamda gelen galibiyetin anahtarı oldu. Konuk ekipte skorerler de pota altı oyuncularından çıkarken, Viacheslav Kravtsov 14 sayı - 4 ribaunt, Jeffrey Ayres 13 sayı - 14 ribaunt ve Joshua Duncan da 13 sayı - 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Pınar Karşıyaka'da ise Jarrod Jones 20 sayı - 3 ribauntle maçın en skoreri olurken, 14 sayı - 7 ribaunt - 10 asist yapan DJ Kennedy triple-double ile flört etmesine rağmen yaptığı iki kritik top kaybıyla maçın gidişatına olumsuz etki eden isimlerden biri oldu. 

18 yorum:

  1. bence deplasmanda alınan bu galibiyetler çok degerli basarılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  2. eskişehir asket bence bu senenin flaş takımı harika bir maç ortaya koydular rakibi takmadılar

    YanıtlaSil
  3. kaf kaf aynı hatalara eskişehir karşısında da devam ediyor yine hüsran yaşadın ne yazıkki

    YanıtlaSil
  4. eskişehir bu aralar baya iyi gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede eskisehir iyj ama ben kafkafin maci alicani dusunmustum

      Sil
  5. Eskişehir çok iyi oynamış.Başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Deplasmanda alinkis bir galibiyet herzaman degerlidir. Bu basketttede boyle futboldada

    YanıtlaSil
  7. eskişehir bencede güzel oynuyor bu aralar ben perfonmanslarını cok beğeniyorum

    YanıtlaSil
  8. Ben Eskişehir Basket maçlarını takip ediyorum hem heyecanlı geçiyor özellikle benim için Eskişehirli olduğumdan hemde maçlar kaliteli.

    YanıtlaSil
  9. Kafkafın daha iyi olmasını beklerdim.

    YanıtlaSil
  10. eskişehiri kutluyorum bir eskişehirli olarak

    YanıtlaSil
  11. Eskişehir çok süper oynadı bu sefer tebrikler.

    YanıtlaSil
  12. ben bir ara kaf kafın farkı kapatıp one geciceğini dusundum. eskisehir iyi toparladı

    YanıtlaSil
  13. esk gümbür gümbür geiyor basarılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  14. eskişehir zaten pota altında çok iyi bir takım buna önlem alamadılar

    YanıtlaSil
  15. zaten maç başlamadan böyler olacağı belliydi kaf kaf avrupa gibi oynamıyor artık

    YanıtlaSil
  16. Karşıyaka bu sezon talihsiz günler yaşıyor. Hem transfer problemi hem sakatlıklar hem de kötü bir fikstürle sezona başlamaları büyük dezavantaj fakat yine de mücadele gücü de oldukça düşmüş gibi son haftalarda

    YanıtlaSil