19 Kasım 2017 Pazar

BGL'de iki tuhaf maç (Yorumsuz)

Basketbol Gençler Ligi'nde bugün oynanan iki maçın bir ortak noktası vardı. Yeşil Giresun Belediyespor'un İstanbul BBSK'ne 78-83 yenildiği ve Sakarya Büyükşehir Basketbol'un Bahçeşehir Koleji'ni 81-74 mağlup ettiği karşılaşmalar... Bu maçların ortak özelliği maçlarda Yeşil Giresun Belediyespor'un 7, Sakarya BB'nin ise 6 kişilik bir rotasyonla mücadele etmiş olmasıydı. Genç basketbolcularımıza tecrübe kazandırmak ve onların gelişimine katkıda bulunmak üzere oluşturulan BGL'de bu şekilde dar rotasyonlarla mücadele edilmesi ise işin ilginç kısmıydı. 

Basketbol Gençler Ligi | Yeşil Giresun Belediyespor - İstanbul BBSK

Yeşil Giresun Belediyespor İstanbul BBSK karşısında Caner Şenay, Doruk Baş, Emre Sürücü, Leon Apaydın ve Mehmet Emir Ertürk'ten oluşan ilk beşi dışında Semih Sönmez ve Ali Öztürk'e süre verip benchte kalan 5 isme hiç süre tanımazken, ilk çeyreğini 8 sayı farkla önde bitirdiği maçın sonunu getiremeyerek sahadan 78-83 mağlup ayrıldı ve tek galibiyette kalarak grubunda son sıradan kurtulamadı.


Sakarya Büyükşehir Basketbol ise Bahçeşehir Koleji karşısında belki de ilk galibiyetini elde etmek adına sadece altı oyuncusuna şans verirken, Agah Kızılkaya ve Melih Kurtuluş 40 dakika sahada kalarak hiç dinlenme fırsatı bulamadılar. Burak Çimen, Hüseyin Çevirgen, Mehmet Meriç ve Semih Öz'ün de dönüşümlü olarak uzun süreler aldığı maçı 81-74 kazanan Sakarya temsilcisi sezondaki ilk galibiyetini alırken, benchteki altı isim bu kritik maçta forma giyme şansı bulamadılar. 

Bu iki maç hakkında daha fazla yorum yapmayacağım. Herkesin olduğu gibi iki takım yöneticilerinin ve antrenörlerinin de kendilerine göre doğruları vardır elbette. Bu yüzden acımasız yorumlar yapıp, verilen kararları ve uygulamaları sorgulamayacağım. Bu nedenle habere bir sonuca varmadan son noktayı koyuyor, yorumu sizlere bırakıyorum.

5 yorum:

  1. BSL'de başarı için dar rotasyonlar anlaşılabilir de, gençler liginde 6 kişiyle oynamak nedir ya! Hani amaç gençlere şans tanımaktı?

    YanıtlaSil
  2. 6 kişiyle garantici bir yaklaşım biraz kumar oynak gibi. Olmasın ama bir sakatlık benchtekilerin uyumunu zorlaştıracaktır. Diğer arkadaşlara da şans verilmeli.

    YanıtlaSil
  3. sakarya macinda surekli ayninkisiler oynadi.ki bunlarin 2si 99dogumlu..2 ay sonra yastan.dolayi takimda olamayacaklar benchtekiler.neden takima adapte edilmiyor anlamak mumkun degil!!!

    YanıtlaSil
  4. Evet genclere sanş verilmeli. Hem Takim ruhu içinde önemli. Bir oyuncu 40 dk oynarken diğerleri nasıl takıma dahil olduklarını hissetsinler. En azından bu konuda çaba gösterilmeli.

    YanıtlaSil
  5. Türk altyapı basketbolunun bir özeti bu haber. Önemli olan oyuncu yetişmesimi kazanmak mı?

    YanıtlaSil