25 Kasım 2017 Cumartesi

Banvit'in gençleri BGL'ye fazla geliyor

Banvit'in Basketbol Gençler Ligi'nde mücadele eden genç takımı, günün tek maçında deplasmanda konuk olduğu Galatasaray'ı 98-63 mağlup ederken, ligin ilk devresi geride kaldığında 9 maçta sekizinci galibiyetini elde etti. Sezon başından beri maçlarını farklı şekilde kazanan ve sadece Fenerbahçe'ye yenilen Banvit'in gençleri bu performanslarıyla iddialarını bir kez daha göstermiş oldular. Zaman zaman TBL'de Bandırma Kırmızı formasıyla da izlediğimiz gençler Banvit'in son yıllarda alt yapıya yaptığı yatırımın sonuçlarının alındığının da canlı birer kanıtı oldular. 

BGL | Galatasaray - Banvit | Boran Güler

Bugünkü Galatasaray maçına da çok hızlı bir başlangıç yapan ve rakibine 5 dakika boyunca sayı şansı tanımayarak 17-0'lık bir üstünlük sağlayan Banvit, maçın tamamında Galatasaray'a farkı kapatma şansı tanımayarak rahat bir galibiyet elde etti. Sadık Emir Kabaca'nın pota altındaki etkinliğiyle 22 sayı - 15 ribaunt (9 hücum) - 3 blokla domine ettiği maçta, Boran Güler de benchten gelip 19 sayı - 8 ribauntluk bir katkı yaparken, Alperen Demir 12 sayı - 5 ribaunt, Sedat Ali Karagülle 11 sayı ve Arda Çete de 10 sayı - 6 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma ile çift hanelere ulaşan diğer oyuncular oldular. 


Banvit takım istatistiklerinde de ribauntlarda 54-37 üstünlük sağlarken, bu 54 ribaundun 24'ünün hücum ribauntlarıyla gelmesi, ikinci şans basketlerini de beraberinde getirdi. Savunmadan maç başına ortalama 83 sayı atan rakibini 63 sayıda tutan ve asistlerde de Galatasaray'a 18-7'lik üstünlük sağlayan Banvit'e karşı Galatasaray'da ayakta kalan isim ise 19 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ile Kerem Utku Karabacak oldu. 

6 yorum:

  1. geniş bir açı ile bakarsak güzel bir başarı elde edilmiş aslında herkes farklı takımı tutar bende yenen taraftayım

    YanıtlaSil
  2. Banvitin gençlerinin oyun stilini beğeniyorum. Tam yırtıcılar gibi oyuyorlar.

    YanıtlaSil
  3. banvit bu sezon ahrika maclar cıkartıyo. sadece fenerbahceye sansları tutmadı

    YanıtlaSil
  4. banvit gencler bu macta cok iyi bir oyun cıakrdı. bastan sona ustun oynadılar

    YanıtlaSil
  5. Adamlar resmen sınıf atlamislar bu lige coklar

    YanıtlaSil
  6. Tek yenilgiyi aldıkları Fenerbahçe maçında da eksiktiler. Aksi takdirde bu sene BGL'nin en iyi takımı durumundalar. Seneye Bandırma Kırmızı kadrosuna bu kadrodan min 2 kişi daha gelecek gibi

    YanıtlaSil