18 Ekim 2017 Çarşamba

Onun Süper Lig zamanı geldi: Emir Gökalp

Gelişim Koleji'yle başlayan kariyerinde genç yaşta aldığı süreler ve performansıyla dikkati çeken Hasan Emir Gökalp, geçtiğimiz sezon Banvit formasıyla göz kırptığı Basketbol Süper Ligi'nin peşini bırakmıyor. Banvit'te fazla forma şansı bulamayan ve sezonun büyük kısmını Bandırma Kırmızı'da geçiren Emir, bu sezona da Antalyaspor formasıyla oldukça iyi başladı. 3 maç sonunda maç başına ortalama 37 dakika süre alan Emir 18 sayı - 6.3 ribaunt - 5 asist - 1.3 top çalma ortalaması yakalarken, yakın zamanda tekrar Basketbol Süper Ligi'nde forma giyebileceği sinyallerini veriyor. 

Hasan Emir Gökalp - Antalyaspor

2012-2013 sezonuyla birlikte Gelişim Koleji formasıyla profesyonel basketbola adım atan Hasan Emir Gökalp 2015-2016 sezonundaki 12.9 sayı - 5.4 asist ortalamasıyla BSL takımlarının dikkatini çekmiş ve sezon sonunda Banvit ile anlaşmıştı. Geçtiğimiz sezon geniş Banvit rotasyonunda sakatlık dönemleri hariç fazla forma şansı bulamasa da, Bandırma Kırmızı maçlarına çıktığında dikkat çeken performanslar sergileyen Emir, bu sezon formasını giydiği Antalyaspor'da tekrar maç kondisyonu bulmaya başladı. 3 maçın da neredeyse tamamına yakınında sahada kalan Hasan Emir Gökalp, Afyon Belediyespor'a karşı 18 sayı - 5 ribaunt, İstanbul Beylikdüzü'ne karşı 19 sayı - 7 ribaunt - 8 asist ve son olarak da bu haftasonu Bakırköy Basket'e karşı 17 sayı - 7 ribaunt - 5 asistle oynarken, kariyerinin en yüksek ortalamalarına ulaştı. 


Antalyaspor'un ABD'li oyuncularıyla birlikte en önemli skor opsiyonu olan 1995 doğumlu guardın kariyerini bir üst seviyeye çıkarması için en kısa zamanda daha üst seviyede rekabete adım atması gerekiyor. Bu bağlamda Basketbol Süper Ligi'nde ona süre verecek, hatta belki de Banvit'te kısa süreli olarak yaşadığı Avrupa tecrübesini ona sunacak bir coach ve yönetici grubuna ihtiyacı var. Sıradan yabancılara süre vermektense bir sezonda maksimum 2-3 galibiyetten feragat etme riski alınıp (ki belki de tam tersi yönde bir etki olacak) Emir'e verilecek süreler, genç yıldızın gelişimi ve önümüzdeki senelerde basketbol milli takımımız için önemli bir artı olacaktır. 

16 yorum:

  1. Hasan Emir Gökalp gerçekten geleceği parlak bir oyuncu daha üst sıralara tırmanacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Gençlerimize destek olmak lazım, geleceği iyi görünen bir oyuncu Emir Gökalp

    YanıtlaSil
  3. Çok fazla gelecek vadeden bir oyuncu..

    YanıtlaSil
  4. Artik tum sporlarimizda genclere destek olmak gerekli. İlerlememiz icin sart bu

    YanıtlaSil
  5. takımdaki herkese başarılar Allah yollarını açık etsin

    YanıtlaSil
  6. Emir Gökalp'ı Gelişim Kolejinden beri takip ediyorum. Dahada yükseklere çıkacak inşallah. Çok yetenekli

    YanıtlaSil
  7. Süper Lig'e çıkacağından eminin genç arkadaşımızjn

    YanıtlaSil
  8. Gelecek vaad eden oyuncuların başında geliyor.

    YanıtlaSil
  9. tabiki gençlere destek olmak şart gençler gelecektir.

    YanıtlaSil
  10. Hasan Emir Gökalp artık ligde gerçekten olması gereken gençlerden birisi

    YanıtlaSil
  11. Hasan Emir Gökalp suğer lig zamanı geldi ancak devamlılık oalcakmı acaba. oraya kadar gelip tekrar geriye donus oluyor

    YanıtlaSil
  12. Gençlerimize destek olmamız lazım

    YanıtlaSil
  13. Küçükken basketbol oynuyordum. Çok eski zamanlar değil bundan 10 yıl öncesinde. Banvit ten teklif almıstım genç takıma. Bir arkadaşımla beraber kampına gitmiştik. Arkadaşım banvitte devam etti benim ailem izin vermedi. Arkadaşım banvitte suan ilk 5 in degismez oyuncusu.

    YanıtlaSil
  14. emir bence banvitin vazgeçilmezi olacak yakın zamanda ki olmaya başladı gündemde artık

    YanıtlaSil
  15. Bizim daha cok genc oyunculara ihtiyacimiz var. Bu cok acik. Yatirim yapilmasj bu yonde sart

    YanıtlaSil
  16. Bu hafta da Bandırma Kırmızı karşısında etkili bir performans sergiledi

    YanıtlaSil