1 Temmuz 2017 Cumartesi

Sinan Güler üzerinden prim yapmak

Ezeli rakipler arasındaki transferler genelde gündem yaratır. Birkaç sezon milyonların peşinden koştuğu isimler, bir imzayla önceki sezonlarda en büyük rakiplerinin formasını giymeye başlar, kendisini destekleyen taraftarların karşısına çıkarlar. Zaman zaman eski evlerine döndüklerinde alkışlansalar da, genelde tepki çeken ve taraftarların iyi reaksiyon göstermediği buluşmalardır bunlar. Güvendikleri, özel kabul ettikleri isimleri ezeli rakiplerine kaybeden taraftarların tepkisi bir ölçüye kadar kabul edilebilir olsa da, bu tepkiler sahaya, sahada omuz omuza mücadele eden isimlerin arasındaki ilişkilere yansırsa işin şekli biraz değişir. Nasıl mı değişir? Hiç şık olmaz, hatta yakışıksız olur.


Mevzuyu anlatmaya gerek yok, Sinan Güler'in Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye malum transferi... 2013/14 sezonuyla birlikte Galatasaray forması giymeye başlamış ve sarı kırmızı formayla kaptanlığa kadar yükselmiş Sinan Güler, Galatasaray'daki bütçe kısıntısıyla beraber takımdan kopanlar kervanına katıldı. Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yle anlaşan Sinan Güler'e taraftardan yoğun tepkiler gelmekle birlikte, son günlerde olay parkeye de yansıdı. Kim kime ne demiş, ne tweet atmış bunun tartışmasında haklı taraf kim demektense farklı bir bakış açısından yaklaşalım mevzuya...


Sinan Güler, Galatasaray tarihindeki en büyük başarılardan biri olan Euro Cup şampiyonluğunda takımın en önemli isimlerinden biri olmakla birlikte, bundan önce bütçeyle ilgili soru işaretleri yaşandığı dönemlerde takımı yalnız bırakmayan bir insan. Kişiliğine, centilmenliğine söz uzatmak ise kimsenin haddi olamaz. Ezeli rakibiyle Abdi İpekçi'de oynanan maçta Zisis ile çarpışması sonrası dakikalarca yerde kalmasına rağmen, kalkar kalkmaz Zisis'in durumunu sorduğunu, İzmir'de Pınar Karşıyaka karşısında son çeyrekte maç ortadayken hakemin verdiği yanlış karar üzerine topun kendisinden dışarı çıktığını itiraf ettiğini, gerek milli forma altında gerekse Galatasaray forması altında özellikle de Türk basketbolculara yaptığı ağabeyliği ve gerektiğinde sosyal medya aracılığıyla verdiği desteği düşündüğümüzde parkedeki isimlerin böyle bir transfere vereceği tepkiler konusunda daha temkinli olması gerektiğini düşünüyorum. 


Taraftarı kazanmaya, taraftarın gözünde bir seviye daha yükselmeye çalışırken, senelerce omuz omuza savaştığı, Avrupa kupası kaldırdığı, birçok ortamda destek gördüğü bir ağabeye laf söyleyecek duruma gelmek bir sporcu için oldukça üzücü. Belki ilk maçta taraftarın bir numaralı adamı olacaksa da, Milli takımda yüz yüze gelince gözünün içine bakamamasına neden olacak bir hamleyi yapmadan önce birkaç kez düşünmek gerekiyor değil mi? Zaman zaman son pişmanlık fayda etmiyor. 

2 yorum: