19 Mayıs 2017 Cuma

Spanoulis Olympiakos'u finale taşıdı

İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı ve Avrupa’nın basketboldaki en prestijli kupasının sahibini bulacağı Final Four’un ilk maçı son şampiyon CSKA Moskova ile bir önceki turda temsilcimiz Anadolu Efes’i 5 maç sonunda eleyen Yunan temsilcisi Olympiakos’u karşı karşıya getirdi. “Euroleague’in en iyi 5 oyun kurucusu kimdir? “ sorusuna hemen hemen herkesin listesinde yer vereceği 3 oyuncu parkedeydi; Milos Teodosic, Nando De Colo ve Vassilis Spanoulis.Yıldızlar savaşından galip çıkan isim Yunan yıldız Spanoulis olurken, Olympiakos CSKA Moskova'yı 82-78 yenerek finale yükselen ilk takım oldu. 


Maça Rus temsilcisi etkili başlarken De Colo ile sayılar üretti; bu dakikalarda dış atışlarda düşük yüzdeyle performans gösteren Olympiakos ise içerden etkili olmaya çalıştı. Maçın ilk 5 dakikası oyun ve skor anlamında dengede geçerken bu dakikadan sonra CSKA savunmasını sertleştirdi. Çeyreğin kalan dakikalarında Olympiakos hücumda oldukça zorlanıp bulduğu basit atışları da değerlendiremeyince, ilk çeyrek 18-12 CSKA’nın üstünlüğüyle geçildi.


İkinci çeyrekte ise Teodosic rüzgarı vardı, maç öncesi sakatlığı ve oynayıp oynayamayacağı soru işareti olan Sırp guard üst üste bulduğu 3 sayılık isabetlerle farkın CSKA lehine 12 sayıya kadar çıkmasını sağlarken, Olympiakos Printezis’in sayılarıyla maça tutunmaya çalıştı. Yıldız oyun kurucusu Spanoulis’ten çok az katkı alabilen Olympiakos Agravanis’in ilk yarı biterken bulduğu üçlükle soyunma odasına farkı tek hanelere indirerek girmeyi başardı. İlk yarıyı CSKA Moskova 40-33 önde tamamlarken sahadaki en etkili isim 4 te 3 üç sayı isabetiyle 15 sayı üreten Teodosic idi.

Üçüncü çeyreğin hemen başında rüzgar tersine döndü, savunmada etkili olan Olympiakos dışarıdan Papanikolau içerden Printezis ile skor üretirken fark kısa sürede 3 sayıya kadar indi. Hücümda agresifleşen ve kazandığı serbest atışlarda hemen hemen hiç hata yapmayan CSKA’da Aaron Jackson da devreye girince çeyreğin son 3 dakikasına girilirken fark tekrardan 11 sayıya kadar açıldı. Kalan 3 dakikada 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste isabetler bulan Olympiakos, tıpkı ilk yarının sonunda olduğu gibi yine son saniyede bu kez Mantzaris ile isabet bulunca 3. çeyreği CSKA sadece 4 sayı farkla 64-60 önde tamamlayabildi.

Son çeyreğin başında iki takım da sayı üretmekte zorlanırken ilk sayılar serbest atışlardan geldi. Spanoulis ilk saha içi isabetini 34. Dakikada bulurken bu basketiyle farkı 1 sayıya indirdi. Çok büyük çekişmeye sahne olan son çeyrekte maç oldukça hareketlendi ve Olympiakos son 4 dakikaya girilirken Spanoulis’in turnikesiyle maçı 69-69 dengeye getirdi. Kalan dakikalar basketbolseverlere heyecanlı anlar yaşatırken Spanoulis son dakikaları ne kadar iyi oynadığını bir kez daha gösterdi. Uzak mesafeden bir üçlük atan, Green'in üçlüğünde de asisti yapan yıldız guard son 7 dakikadaki 10 sayısıyla galibiyette önemli rol oynadı. Son 10 saniyede Olympiakos 2 sayı öndeyken maçın belki de en önemli hücumunda Teodosiç oldukça tartışılır bir tercihle erken bir 3 sayılık şut deneyip başarılı olamayınca kalan saniyelerde taktik faullerde hata yapmayan Olympiakos maçı 82-78 kazandı. Maçın en skorer ismi 23 sayıyla Teodosiç olurken De Colo 16 sayıyla ona eşlik etti. Yunan temsilcisinde Printezis 14 sayı-7 ribaund, Papanikolau 14 sayı-9 ribaund ve Spanoulis 14 sayı- 6 asist üretti.

Maçın yıldızı: Spanoulis (Olympiakos): Yıldız oyuncu son dakikalardaki müthiş oyunuyla takımını finale taşıdı. Spanoulis önderliğinde topu çok iyi paylaşan Olympiakos takım olarak 15 assist yaparken CSKA sadece 7 assistte kaldı

Maçın hayal kırıklığı: CSKA pota altı oyuncuları: Rus temsilcisi her ne kadar buraya kadar oyun kurucularının performansıyla gelse de belki de ilk kez pota altı oyuncularından bu denli verim alamadı.
Yazan: Yetke Okan

0 comments:

Yorum Gönder