9 Nisan 2017 Pazar

Kral kim olacak? Ledo mu Theodore mu?

Basketbol Süper Ligi'nde son haftalara yaklaşırken, Play-Off ve kümede kalma mücadeleleri yanında oyuncular arasındaki bireysel istatistik yarışı da kızışmaya başladı. Bunlardan en fazla dikkat çekeni olan sayı krallığında ise iki isim kıran kırana bir mücadele halinde. Bu isimler YeşilGiresun Belediyespor'dan Ricky Ledo ve Banvit'in bu sezonki başarısında en büyük pay sahibi olan Jordan Theodore. 


Ricky Ledo sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre parkelerden ayrı kalsa da, süre aldığı 16 maçta kaydettiği 311 sayı ve yakaladığı 19.44 sayı ortalamasıyla bu istatistikte ligin zirvesinde yer alıyor. Ledo'nun en yakın takipçisi ise Banvit'in başarılı oyun kurucusu Jordan Theodore. Bu sezon Banvit'in oynadığı 24 maçın 23'ünde forma şansı bulan Theodore kaydettiği 447 sayı ile 19.43'lük bir sayı ortalaması yakalarken, Ledo'yu sayı krallığı yarışında sadece küçük bir farkla geriden takip etmekte. 



Bugün Banvit kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk ederken, Yeşilgiresun Belediyespor da yarın deplasmanda Darüşşafaka Doğuş karşısına çıkacak. Ledo ve Theodore takımlarının sıralama mücadelesine kendi kişisel yarışlarını da dahil edecekler şüphesiz. Fakat iki takımın sıralamadaki iddiası, takım yapısı ve Okben'in takımdan ayrılması sonrası Ledo'nun her maç neredeyse 40 dakikaya yakın süre alması nedeniyle bu yarışta Ledo bir adım daha önde bulunuyor gibi. Kalan altışar maç iki oyuncu arasındaki rekabeti zevkle izleyeceğiz; bakalım kral kim olacak? 

1 yorum: