15 Nisan 2017 Cumartesi

Euroleague tecrübesi BSL'de fark yarattı

Basketbol Süper Ligi'nde 26. hafta bugün oynanan maçlarla sona ererken, ligimizin dört Turkish Airlines Euroleague temsilcisinden üçü zorlu mücadeleler sonrası geriden gelerek galibiyetler elde ettiler. Fenerbahçe sahasında Gaziantep Basketbol'u 97-92, Darüşşafaka Doğuş deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 95-90, Galatasaray Odeabank ise deplasmanda YeşilGiresun Belediyespor'u 89-86 mağlup ederken üç ekibimiz de maç içinde yer yer geride götürdükleri maçları rakiplerinin dar rotasyonu ve zorlu Euroleague sezonunun verdiği tecrübe ve sertlik alışkanlığı ile geriden gelerek kazandılar.
 

Fenerbahçe Ülker Arena'da Gaziantep Basketbol'u konuk eden Fenerbahçe, ilk yarısında adeta savunma yapmayarak 35-59 geride tamamladığı maçın ikinci yarısında savunmasını sertleştirdi. Üçüncü çeyreğe 15-0'lık bir seriyle başlayan ve geçtiğimiz haftaki Dixon - Theodore arasındaki sosyal medya atışmasından ortaya çıkan "Euroleague savunması"nı tam olarak sahaya koyan sarı lacivertliler üçüncü çeyrekte 24-9, final periyodunda ise 38-24'lük çeyrek skorları elde ederek sahadan 97-92 galip ayrılırlarken, konuk ekibin dar rotasyonu nedeniyle oluşan yorgunluğunu da maçın sonlarına doğru oldukça iyi kullandılar.

Darüşşafaka Doğuş ise İzmir'de konuk olduğu Pınar Karşıyaka karşısında 18 sayı geri düşmesine rağmen, aynı Fenerbahçe gibi son çeyrekte 38 sayı (final periyodu sonucu 38-22) kaydederek sahadan 95-90 galip ayrıldı. Hafta başında Anadolu Efes'i uzatmada mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın Ponitka ve Brown'suz çıktığı maçta, rakibi karşısında son çeyreğe kadar savunmada oldukça zorlanan Daçka, son çeyrekte yeşil kırmızılıların eksiklerinin de etkisiyle geniş rotasyonlu kadrosunun avantajını oyuna yansıttı. Son 4.5 dakikaya 8 sayı önde giren Pınar Karşıyaka dört asının 35 dakika ve üzeri oynaması nedeniyle doğan yorgunlukla kalan sürede sadece 2 sayı atabilince, 15-2'lik seri Darrüşafaka Doğuş'a 95-90'lık galibiyeti getirdi.
 
 
Galatasaray Odeabank da YeşilGiresun Belediyespor deplasmanında, skor üstünlüğünün birçok kez el değiştirdiği maçta rakibini 89-96 mağlup etti. Ledo, Armstead ve Ivanov'un etkili oyunları yanında, genç Doğuş'un da ekstra katkılarıyla maç boyunca oyunda kalan ev sahibi ekip, ribauntlardaki 42-26 üstünlüğüne rağmen tam 18 top kaybı yapınca, konuk Galatasaray Odeabank tecrübesinin de artısıyla sahadan galip ayrılmasını bildi. Maç boyunca kişisel gayretlerle oyunda kalan YeşilGiresun'un skorerlerini oyunun sonundaki birkaç hücumda iyi savunan sarı kırmızılılar, tecrübeleriyle kritik dakikaları ve hücumları iyi oynayarak değerli bir deplasman galibiyeti elde ettiler. Zira olası bir yenilgi önümüzdeki hafta İstanbul'da oynayacakları Pınar Karşıyaka maçının stresi ve kritikliğini artırabilirdi.

1 yorum:

  1. Euroleague tecrübesi yanında kadro derinliği de önemli etken, Karşıyaka ve Antep'te sahadakilerin dili dışarda kalmıştı artık maç sonunda. Para Para Para!

    YanıtlaSil