4 Mart 2017 Cumartesi

Xavi Pascual'a haksızlık mı ettik yoksa?

Barcelona Lassa'da son zamanlarda devam eden performans düşüşü son olarak dün geceki CSKA Moskova maçıyla zirve yaparken İspanyol Devi'nde işlerin iyi gitmediği de artık açık seçik gözler önüne serilmiş oldu. Son altı Turkish Airlines Euroleague maçında sadece bir galibiyet alabilen (o daArmani Milano karşısında), İspanya Ligi'nde ise son beş maçın üçünü kaybeden Barcelona Lassa'da tecrübeli coach Bartzokas'ın da akıbeti soru işaretleri yaratmaya başladı. Geçtiğimiz sezon çok yoğun eleştiriler alarak takımdan ayrılan Xavi Pascual'in yerine Katalan Devi'nin başına geçen Bartzokas'ın da takımın gidişatını değiştirememesi akıllara "Pascual'a haksızlık mı ettiğimiz" sorusunu getirmeye başladı. 


Hatırlayacak olursak, Pascual yönetimindeki Barcelona 2013-14 sezonundaki Liga Endesa şampiyonluğu sonrası ligde bir türlü isteneni verememiş, art arda iki sezon finalde Real Madrid'e net seriler sonrasında kaybetmişti. Turkish Airlines Euroleague'te de 2014-15'te Olympiacos'a, 2015-16'da da Lokomotiv Kuban'a çeyrek finalde kaybederek Final Four'un uzağında kalan Barcelona'da Xavi Pascual aldığı yoğun eleştiriler sonrasında takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı. Pascual özellikle takım oyundan koptuğu anlarda kenarda yapamadığı müdahaleler nedeniyle tepki almış, molalarda takıma olumu bir etkisi olmadığı yönünde eleştiriler gelmişti. 


Bu sezon ise Pascual yerine Georgios Bartzokas ile yoluna devam eden Barcelona Lassa, hem Euroleague hem de Liga Endesa'da geçen sezonu bile aratır hale geldi. Liga Endesa'da son beş maçında sadece iki galibiyet alabilen Katalanlar, 20 maç sonunda 14 galibiyetle sıralamada beşinci sıraya düşerken, Turkish Airlines Euroleague'te de son altı maçında sadece Emporio Armani Milano'yu yenebildi. Bu arada Barcelona'nın aldığı son üç Euroleague galibiyetinden ikisinin Darüşşafaka ve Anadolu Efes'e karşı olduğunu da üzülerek hatırlatalım. Bu başarısız sonuçların yanı sıra sezon içinde Real Madrid'e karşı taraftarları önünde alınan 63-102'lik yenilgi, dün CSKA Moskova karşısında ilk çeyrekte sadece 4 sayı atabilmeleri bardağı taşıran son damlalar oldu.


Barztokas'lı Barcelona'nın bu sezon 40 resmi maçta sadece 22 galibiyet alabilmiş olması, taraftarların yanı sıra Barcelona yönetimini de düşündürürken, geçtiğimiz sezonlarda yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulan Pascual'e haksızlık yapılıp yapılmadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Her ne kadar sahadaki takımın mimarı Pascual olsa da, liderliğinde artık Navarro, Rodirguez gibi isimlerin olmadığı bir Barcelona'nın coach kim olursa olsun iyi bir yapılanmada olmadığı, takım oyununda ciddi eksiklerin olduğu da apaçık ortada. Tamam, Bartzokas da belki oyuna müdahale anlamında eksik kalıyor; fakat eldeki malzemenin de ne kadar yeterli olduğu bir soru işareti. Bu sezonki Barcelona'yı gördükten sonra, Pascual'i takdir etmek olarak algılanmasın lütfen ama, ben şahsen Pascual'e bir miktar haksızlık ettiğimi düşünmekten kendimi alamıyorum.

0 comments:

Yorum Gönder