19 Mart 2017 Pazar

Karşıyaka'da 8 yıl sonra Play-Off tehlikede

Basketbol Süper Ligi'nde sürekli olarak üst sıraları hedefleyen takımlardan Pınar Karşıyaka'da son haftalardaki düşüş yeşil kırmızılıların bu sezon Play-Off dışında kalma tehlikesini hissetmesine neden oldu. Son altı BSL maçının beşini kaybeden, sadece ligin son sırasındaki Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i yenebilen Kaf Kaf son olarak da bugün Muratbey Uşak deplasmanından 86-71'lik yenilgiyle dönerek bu sezonki 11. yenilgisini elde etti. Bu sonuçla Gaziantep Basketbol'un gerisine düşerek sekizinciliğe gerileyen Karşıyaka takipçisi Tofaş'ın nefesini de ensesinde hissetmeye başladı. Son olarak 2008-2009 sezonunda 9. olarak Play-Off'a kalamayan ve bu süreç içinde bir de şampiyonluk yaşayan Kaf Kaf uzun süre sonra Play-Off dışında kalmamak adına 8 zorlu mücadeleye çıkacak. 


Pınar Karşıyaka'nın, aynı bir üst sırasındaki Gaziantep Basketbol gibi 22 maçta 11 galibiyeti bulunurken, dokuzuncu Tofaş'ın ise 10 galibiyeti bulunmakta. Bu sezon Nenad Markovic yönetiminde inişli çıkışlı bir performans sergileyen Kaf Kaf son 6 maçın beşini kaybederken, kalan sekiz maçın önemi ise iyiden iyiye artmış durumda. Birkaç hafta öncesine kadar ilk dört hedefiyle mücadele eden Kaf Kaf, son sekiz haftaya girilirken 7-9 arası bir sırada konumlanmaya daha yakın bir hale gelirken; kalan sekiz maçın beşini kendi sahalarında oynamaları ise yeşil kırmızılıların en büyük güvencesi. 

Sırasıyla İstanbul BBSK, Yeşilgiresun Bld (D), Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank (D), Dİ Büyükçekmece, Best Balıkesir (D) ve Tofaş ile karşılaşacak Pınar Karşıyaka, her ne kadar kağıt üzerinde çok zorlu bir fikstüre sahip olmasa da, performanstaki iniş çıkışlar, FIBA Şampiyonlar Ligi ile birlikte sıkışan fikstürün yarattığı fiziki yorgunluk ve son haftalarda alınan sürpriz yenilgiler basketbolseverlerin aklında soru işaretleri doğmasını engelleyemiyor. Kaf Kaf'ın bu yarıştaki en büyük rakiplerinden Tofaş'ın da oldukça ümit verici bir fikstüre sahip olması, ligin son haftasındaki Pınar Karşıyaka - Tofaş maçının oldukça çekişmeli geçmeye aday olduğunu gösteriyor. 


0 comments:

Yorum Gönder