10 Mart 2017 Cuma

Kadınlarımız tarih yazdı

Bu akşam kadın basketbolumuz için tarihi bir akşam yaşadık. FIBA Euro Cup'ta çeyrek final rövanş maçlarına çıkan dört takımımız  rakiplerini yenerek yarı finale yükseldiler ve daha önce de bu sayfalarda paylaştığımız tarihi fırsatı iyi değerlendirip tarihe adlarını altın harflerle yazdırdılar. Galatasaray'ın Slovak Good Angels Kosice, Hatay BŞB'nin Polonya ekibi Wisła Can-Pack Kraków, Bellona Agü'nün Fransız BLMA ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin de Fransız Villeneuve-d'Ascq karşısında galip gelerek tur atladığı kupada böylece dört Türk takımı yarı finalist oldu. Bu sonçlarla bir Avrupa kupasında yarı finaldeki dört takımın tamamının temsilcilerimizden oluşması ve Euro Cup'ı garantilememizle birlikte kadın basketbolcularımız bir daha kolay kolay tekrarlanamayacak bir başarıya imza attılar. 


Günün ilk maçında deplasmanda rakibine 62-73 yenilen Galatasaray, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda taraftarı önünde Slovak Good Angels Kosice'yi konuk etti. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü rakibine bırakmayan ve son çeyrekte de tur için gerekli farkı yakalayan Cimbom 82-66'lık skorla sahadan galip ayrıldı ve ilk yarı finalist takımımız oldu. Galatasaray'da Jefferson 25 sayı - 3 asist,  Traore 4/4 üçlükle 21 sayı - 5 ribaunt ve Işıl Alben de 13 sayı - 10 asist - 6 ribauntla yıldızlaştılar. 



İkinci çeyrek final maçında Polonya'da Wisla Can Pack'i 69-57 mağlup eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, rakibini bu kez kendi sahasında konuk etti. İlk yarıda çok tutuk gözüken ve bir ara 15 sayıyla geriye düşen temsilcimiz, üçüncü çeyrekle birlikte gerçek gücünü sahaya yansıtmaya başladı ve geriden gelip sahadan 77-76 galip ayrılarak yarı final biletini elde etti. Bahar Öztürk 20 sayı - 6 asist, Courtney Paris 17 sayı - 11 ribaunt - 2 blok ve Hurst de 17 sayı - 7 ribaunt - 7 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. 


Fransız rakibi BLMA karşısında deplasmandan 20 sayılık bir galibiyetle dönen Bellona AGÜ ise Kayseri'de ilk devre skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra kendini fazla yormadı. İlk yarıyı 42-30 önde kapatıp son çeyreğe de 63-46 önde giren AGÜ sahadan da 73-68 galip ayrılarak yarı finale yükselirken, Şaziye İvegin 20 sayı - 3 asist ile temsilcimizin en skorer ismi oldu.

Günün son maçında ise Fransa'da Villeneuve-d'Ascq karşısında 68-67'lik bir galibiyet elde eden Yakın Doğu Üniversitesi rakibini İstanbul'da konuk etti. İlk çeyrekte 23-12'lik skor üstünlüğünü elde eden temsilcimiz, sonrasında zaman zaman kontrolü kaybedip rakibin umutlanmasına izin verse de, son çeyrekte Hollingsworth ve McBride'ın sayılarıyla farkı tekrar açarak sahadan 73-61 galip ayrıldı ve yarı finale yükselmeye hak kazandı. Yakın Doğu Üniversitesi'nde Vandersloot 21 sayı - 12 asist - 5 top çalma ile yıldızlaşırken, McBride 14, Hollingsworth de 13 sayı kaydettiler. 

Böylece çeyrek finalde mücadele eden dört takımımız da yarı finale yükselirken, bir Türk kadın basketbol takımının sezon sonunda Euro Cup Women'ı kazanması kesinleşmiş oldu. Kadın basketbolumuz için önemli bir başarıya imza atan ekiplerimizi, sporcularımızı ve yöneticileri canı gönülden tebrik ediyoruz.

2 yorum:

  1. Yarı finalde Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi; Hatay Büyükşehir Belediyesi ise Bellona AGÜ Spor ile eşleştiler.

    YanıtlaSil
  2. Şampiyonluk geldi. Tebrikler.

    YanıtlaSil