5 Mart 2017 Pazar

Galatasaray Trabzon'dan kayıpsız dönüyor

Basketbol Süper Ligi'nde günün dikkat çeken maçında Trabzonspor Medical Park'ın konuğu olan Galatasaray Odeabank rakibini 80-73 mağlup ederek ligdeki 12. galibiyetini elde etti. Sarı kırmızılılar böylece 6. sıradaki yerini sağlamlaştırmış oldu. Bordo mavili ekip ise final çeyreğindeki çabasıyla ortak olduğu maçın sonunu getiremeyerek bu sezonki 13. yenilgisini alıp Play-Off hedefinden biraz daha uzaklaştı. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde pota altında Tibor Pleiss'ın varlığı sarı kırmızılı ekibin tüm oyun stratejisini belirlerken, Pleiss hem çeyreği 6 sayı - 3 ribaunt ile tamamladı, hem de içeri fazla kapanan Trabzonspor savunmasının Galatasaray kısalarını 3 sayı çizgisi çevresinde boş bırakmasına neden oldu. Trabzonspor Medical Park'ta ise 9 sayı kaydeden Green maçın başındaki skor yükünü çekerken, Duşan'dan gelen ekstra sayılar çeyreği bordo mavililerin 22-21 önde tamamlamasını sağladı. İkinci çeyreğin başında biz "Pleiss'in kenara gelmesi oyunun gidişatını değiştirir mi" diye düşünürken, çeyreğe Ege Arar'dan gelen 2 asist - 2 sayı ve Tyus'un 6 sayısıyla başlayan Galatasaray Odeabank pota altı üstünlüğünü kaybetmeden Bazarecih'e mola aldırdı. Mola sonrası oyunun temposu düşerken, Sinan'dan gelen top kayıpları Trabzonspor'un tekrar canlanıp 7-0'lık bir seriyle öne geçmesini sağladı: 33-29. Ergin Ataman molası sonrası Daye de bir top kaybı yaparken, Gutierrez'in hücuma çıkarken Sinan'a kaptırdığı top, sonrasında yaptığı sportmenlik dışı faul ve dört faulle kenara gelmesi Trabzonspor lehine dönen momentumu bir anda çevirdi. Sinan Güler'in bu kez de çaldığı toplarla ön plana çıktığı çeyreğin son dakikalarını iyi kullanan Galatasaray Odeabank 11-3'lük bir seriyle soyunma odasına 40-36 önde gitti. 


Soyunma odasından gayretli savunma ile daha agresif dönen ve hücumda da kolay sayılar bulan Galatasaray Odeabank oldu. Önce Pleiss ardından da Sinan ve Micov ile gelen sayılar skoru 50-43 yaparken, Green ve Hardy dışında skora katkı veren oyuncu çıkmaması Trabzonspor'un oyuna ortak olmasına engel oldu. Geçen dakikalar Trabzonspor Medical Park'ta düzen dışı zorlama hücumların artmasını beraberinde getirirken, Galatasaray'ın Diebler ve Micov'un eliden bulduğu üç sayılık isabetler sarı kırmızılı ekibin son 10 dakikaya 12 sayılık farkla üstün girmesini sağladı: 51-63. Final periyoduna Green ve Erolcan'ın kişisel gayretleriyle tempoyu artırmaya çalışarak başlayan ev sahibi ekip, bitime 7 dakika kala farkı 7 sayıya indirdi: 58-65. Farkın kapanmaya başlamasıyla taraftarının da desteğini arkasına alan bordo mavililer savunma gayretlerini artırıp Galatasaray'ı top kayıplarına zorlarlarken, Green'in dinamizmine destek olarak Hardy ve Lee'den gelen sayılar 3.5 dakika kala farkı 1 sayıya kadar düşürdü: 71-72. Son dakikaya girerken Göksenin'den gelen üç sayılık isabet Galatasaray'ı çok rahatlatırken Green'in sayısı farkı tekrar 4 sayıya indirdi. Maçın en kritik hücumunda son 20 saniyede Gutierrez tüm maç olduğu gibi yine dengesiz bir hücumla takıma zarar verirken kalan saniyeleri iyi değerlendiren Galatasaray Odeabank son anlarında zorlandığı maçı 80-73 kazanmasını bildi. 

Galatasaray Odeabank'ta 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Vladimir Micov 16 sayı - 4 asist - 3 top çalma, Tibor Pleiss da 14 sayı - 11 ribaunt ile istatistiklerde öne çıkan isimler oldular. Bu iki isim yanında Don Diebler 13 sayı (fakat 3/9 üçlük), Sinan Güler 12 sayı - 5 ribaunt - 5 asist - 3 top çalma, Alex Tyus ve Göksenin Köksal da 10'ar sayı kaydettiler. Trabzonspor Medical Park'ta ise Caleb Green 24 sayı - 6 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma ile bordo mavili ekibin yenilgiye direnen yegane ismi olurken, Dwight Hardy 13 sayı - 5 ribaunt - 3 top çalma ve Malcolm Lee de 10 sayı - 6 ribaunt - 3 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder