6 Mart 2017 Pazartesi

En yaratıcı basketbol parke dizaynları

Basketbol tüm dünyada en çok sevilen sporlardan biri olmanın yanında, aynı zamanda maç içinde ve dışında da en renkli görüntülere sahne olan sporlardan biri olma özelliğine de sahip. Dünyanın birçok ülkesinde izlediğimiz renkli görüntüler yanında, son yıllarda takımlar salonlarına, parkelerine de bu renkliliği yansıtmaktalar. Özellikle kolej basketbolunda giderek artan renkli ve yaratıcı parke dizaynları basketbolseverlerin dikkatini çekerken, sizlere bu renkli dizaynlar içinden seçtiğim beş başarılı dizaynı paylaşıyorum. Blogun sağ tarafında açtığım en yaratıcı dizayn anketinden de beğendiğiniz dizaynı oylayabilirsiniz. 

1. FIU Panthers

Florida Üniversitesi basketbol takımına salonda da plaj keyfi yaşama şansı vermiş adeta. Dalga ve yeşillikler konseptiyle dizayn edilmiş FIU Arena zemini oldukça güzel. Sanki bir yanda dalgalar sahili döverken kumlarda basketbol oynar gibi...





2. Louisiana Ragin Cajuns

Bataklıkta basketbol oynamayı denediniz mi hiç? Hayır mı? O zaman Cajundome'a bekliyorum sizleri. Yeşillikler ve bataklık konseptli bu salon Louisiana Ragin Cajuns'un rakiplerini konuk ettiği evi. Oldukça ilginç bir seçim. Rakiplerine bu sahada ayakta duramazsınız mesajı veriyorlar olsa gerek. 



3. Oakland Golden Grizzlies

Belki konsept olarak çok yaratıcı değil; fakat alışılmışın dışında karanlık bir ortam yaratılmış Oakland'ta. NBA Live ya da 2K oyunlarında parke dizaynı yaparken kullanmayı sevdiğim türden. Siz de beğenmişsinizdir diye umuyorum. 



4. Oregon Ducks

Oregon Üniversitesi'nin orman konseptli parke dizaynı 2010'da tanıtıldığı zaman belki de bir devrim yaratmıştı. Bu alanda bir öncü olan Oregon Ducks maçlarını bu güzel salonda, yeşillikler arasında oynuyor. Hem sahadakiler hem de izleyenler için güzel bir ortam olsa gerek, ne dersiniz?



5. San Jose State Spartans

Son olarak da San Jose State'in 5 Spartalı'sını paylaşıyorum. Rakip beşin karşısına bu savaşçılar çıkmasa da, maç öncesi bir meydan okuma söz konusu. Belki çok yaratıcı değil fakat göze hoş geliyor bence. Sizce de öyle değil mi? 


0 comments:

Yorum Gönder