17 Mart 2017 Cuma

Daçka Barcelona'yı 2.çeyrekte geçti

Turkish Airlines Euroleague'de sahasında Barcelona Lassa'yı konuk eden Darüşşafaka Doğuş sahaya koyduğu muhteşem ikinci çeyrek performansıyla yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar korudu ve sahadan 67-56 galip ayrılarak Play-Off yolunda çok değerli bir galibiyet elde etti. İki takımın da çok sayıda hata yaptığı ve vasatı aşamadıkları maçın ikinci periyodunda rakibine 32-9'luk bir üstünlük sağlayan temsilcimiz kalan çeyreklerde yakaladığı bu farkın avantajını kullanarak 26. maçında 13. galibiyetini elde etti. Daçka böylece Baskonia ve Anadolu Efes ile sürdürdüğü Play-Off yarışında umudunu kalan maçlara taşımış oldu. 


Maça durgun başlayan Daçka, ilk dakikalarda Barcelona'nın üç sayı çizgisi gerisinden yüksek yüzdeyle atmasının da etkisiyle skoru geriden takip etti. Rice, Perperoglou ve Claver'in üçlükleri ve pota altından Tomic'in sayılarıyla ilk 7 dakikayı 13-7 önde tamamlayan Barcelona, Darüşşafaka'nın hücumlardaki düşük yüzdesinin de etkisiyle skor üstünlüğünü yakaladı. Anderson'un sayılarıyla çeyreği 11-13 geride tamamlayan Daçka ikinci 10 dakikaya bambaşka bir havada başladı. İki dakika içinde Clyburn'un arka arkaya 6 sayısıyla Bartzokas'a ilk molasını aldıran Darüşşafaka, Birkan'ın hem hücumda hem de savunmada getirdiği canlılık, pota altında Zizic'in etkinliği ve yakaladığı seri sonrası çeyreğin son 4 dakikasına 28-19 öne girdi. İlerleyen dakikalarda Barcelona'nın hücumdaki sıkıntısı giderek artarken, savunmada rakibini boş döndürdükçe hücumda artan Daçka ritmi, Clyburn ve Harangody'nin sayılarıyla gelen 11-0'lık seri ve devre sonunda Wanamaker'dan gelen sayılar, soyunma odasına giderken temsilcimizin 43-22'lik üstünlüğü yakalamasını sağladı. 


İkinci çeyrekte 32-9'luk bir üstünlük sağlayan Darüşşafaka'da Clyburn 10 sayı, Anderson ve Harangody 7'şer sayı ve Zizic de 4 sayı - 8 ribaunt ile dikkat çeken isimlerdi. Türk basketbolunun klasik problemi olan farkı açtıktan sonra rahatlayıp maçı tekrar zora sokma alışkanlığı sahadaki yabancı oyuncu çokluğuna rağmen ikinci yarıda Daçka'da da görülürken, üçüncü çeyrekte sadece 10 sayı atabilen temsilcimiz final periyoduna girerken farkın 11 sayıya inmesine engel olamadı: 53-42. Hücumda ilk çeyrekteki durgunluğu tekrar yaşayan Daçka, ilk yarıda toplam 22 sayı atabilen Barcelona'ya sadece üçüncü çeyrekte 20 sayı izni verirken, yeşil siyahlıların yardımına Birkan Batuk yetişti. Savunmadaki gayreti, aldığı ribauntlar ve hücum ribauntları ardından kaydettiği sayılar sonrası Daçka'yı tekrar canlandıran Birkan, farkın 10 sayının altına inmesine engel olurken, bitime 1:50 kala beş faulle kenara gelirken taraftardan bu akşam hakettiği alkışı aldı. Kalan sürede Barcelona tüm çabalarına rağmen farkı kapatacak sayı denemelerinde çemberi döverken, Darüşşafaka 67-56'lık skorla sahadan galip ayrıldı ve Play-Off yarışında umudunu korudu. Barcelona ise bu sezon bir kez daha hayal kırıklığı yaratırken, ikinci çeyrekte ve maçın karar anlarında yaptıkları hatalarla artık Avrupa devi tanımlamasından oldukça uzakta kaldıklarını tekrar kanıtlamış oldular. Perperoglou'nun kişisel çabaları ve Tomic'in gayretiyle oyunda kalabilen bir takım haline gelen Barcelona'nın bu durumu birkaç sezon öncesiyle kıyasladığımızda gerçekten şaşırtıcı. 

Darüşşafaka Doğuş'ta Will Clyburn 15 sayı - 5 ribaunt, Scottie Wilbekin 11 sayı - 5 asist - 4 ribaunt, Ante Zizic 10 sayı - 13 ribaunt - 1 blok ve Birkan Batuk da 8 sayı - 5'i hücum 8 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Darüşşafaka takım istatistiklerinde de 41-31 ribaunt üstünlüğü elde ederken, Zizic'in 13 ribauntu yanında 8 ribaunt alan Birkan Batuk bu alanda kendi kariyer rekorunu kırmış oldu. 


0 comments:

Yorum Gönder