18 Mart 2017 Cumartesi

Best Balıkesir umudunu canlı tutuyor

Basketbol Süper Ligi'nde 22. hafta maçları oynanırken, alınan skorlar sonrasında ligin alt sıralarında işler iyice karıştı. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler ile birlikte en ciddi ligden düşme adayı olarak gösterilen Best Balıkesir son maçlarda parkede yükselen performansıyla dikkat çekerken, son olarak bugün Trabzonspor Medical Park karşısında aldıkları 84-76'lık galibiyet Balıkesir ekibinin ligde kalma çıtası ile arasındaki farkı sadece bir maça indirdi. 


Geçtiğimiz hafta Gaziantep Basketbol karşısında aldıkları galibiyet sonrası, bugün de Trabzonspor Medical Park karşısında geriden gelerek galibiyete uzanan Best Balıkesir, son dakikalardaki çabalarıyla aynı zamanda ikili averaj avantajını da eline geçirdi. Bu sezonki beşinci galibiyetini elde eden Balıkesir ekibi, böylece 7 galibiyetli Trabzonspor'un yanında 6 galibiyetli Muratbey Uşak ve Demir İnşaat Büyükçekmece'ye de yaklaşarak ligde kalma umudunu canlı tuttu. 


Önümüzdeki iki hafta Fenerbahçe ve Beşiktaş Sompo Japan karşısında zorlu iki maça çıkacak olan Best Balıkesir, sonrasında ise birden fazla galibiyet elde edebileceği TED Kolej, Muratbey Uşak, İstanbul BBSK ve Yeşilgiresun Belediye serisine başlayacak. Hem kendi hem de rakiplerinin maçlarına bağlı olarak ligde kalıp kalmayacağı belli olacak Best Balıkesir'de yakalanan çıkışın da etkisiyle, ligde kalma beklentisi ve ümidi giderek artmakta. Üstündeki yakın rakiplerine karşı ikili averajlarda da önemli avantajları bulunan Balıkesir temsilcisine ligde kalma mücadelesinde başarılar diliyorum. 

0 comments:

Yorum Gönder