20 Mart 2017 Pazartesi

Beşiktaş'a Play-Off'ta büyük tehlike

Basketbol Süper Ligi'nde haftanın kapanışı Beşiktaş Sompo Japan - Galatasaray Odeabank maçıyla yapıldı. Diğer birçok derbi gibi oldukça gergin bir havada geçen maçı 90-84 Beşiktaş kazanırken, karşılaşmaya Beşiktaş'ın galibiyetinden çok küfürler ve hakemlerin soyunma odasına girmesi damgasını vurdu. Galatasaray Odeabank baş antrenörü Ergin Ataman'a yapılan küfürlü tezahüratlar sonrası hakemlerin üçüncü anonsu yaptırarak bitime 1.5 dakika kala soyunma odasına girmesi sonrası oyunun 15 dakika durması maçın tamamlanmasına engel olmazken, Beşiktaş taraftarı bilerek ya da bilmeyerek takımına ciddi bir zarar verdi. 


Maçtaki olaylar sonrası muhtemelen 1 normal sezon maçı ve bundan sonraki ilk Galatasaray Odeabank maçında seyircisiz oynama cezası alacak olan Beşiktaş Sompo Japan şu an ligde üçüncü sırada bulunuyor. İkinci sıradaki Anadolu Efes'in siyah beyazlıların 3 galibiyet önünde olması, dördüncü sıradaki Banvit'in ise Beşiktaş'tan 2 galibiyet altta olmasını dikkate aldığımızda, eğer maç seçip kasti yenilgiler almadığı sürece Beşiktaş Sompo Japan sezonu üçüncü sırada tamamlayacak. Peki bu durumda bilin bakalım Play-Off turunda rakibi kim olacak? 

Eveeetttt. Doğru bildiniz, oldukça kuvvetli ihtimalle Galatasaray Odeabank. Dolayısıyla bir sürpriz olmaz da Play-Off ilk turunda Beşiktaş - Galatasaray eşleşmesi izlersek bu akşamki küfürler nedeniyle ilk maç seyircisiz oynanacak ve belki de bu nedenle siyah beyazlı taraftarlar bu sezonu bir Play-Off maçı izleyemeden tamamlayacaklar (Galatasaray ilk iki maçı kazanırsa). Şimdi maçın detayları, küfürlerin nedeni, tahrik olup olmadığı gibi konuları bir kenara bırakıyorum. Ve sonra da bir anlık sinirin -hele ki takımın öndeyken- ve kızgınlığın sezon sonunda pişmanlığa dönüşüp dönüşmeyeceği kararını size bırakıyorum...

0 comments:

Yorum Gönder