4 Mart 2017 Cumartesi

Balıkesir derbisinde kilidi Furkan açtı

Basketbol Süper Ligi'nin 20 haftasında iki Balıkesir ekibini karşı karşıya getiren maçta Banvit, Best Balıkesir'i 79-73 mağlup ederek 15. galibiyetini elde etti. İlk yarısı dengede giden maçın ikinci yarısında skor üstünlüğünü eline geçiren Banvit'te ikinci yarıdaki basketboluyla fark yaratan isim Furkan Korkmaz olurken, genç yıldızımız Theodore ve Orelik'le birlikte Banvit skorunu taşıyan üç isimden biri oldu. Best Balıkesir ise iyi mücadele ettiği günde, güçlü rakibini zorlamasına rağmen galibiyete uzanamadı ve 3 galibiyette kalarak düşme tehlikesini derinden hissetmeye devam etti. 


Maçın ilk yarısında Banvit'in vasatı geçmeyen basketboluna ayak uyduran Furkan, devreyi 6 sayı - 2 ribauntla tamamlarken, yaptığı top kayıpları nedeniyle de Filipovski'yi zaman zaman kızdırmıştı. İlk yarıyı 32-33 geride tamamlayan Banvit soyunma odasından daha istekli ve hırslı dönerken, Furkan'ın da iki üçlük isabet sığdırdığı 4.5 dakika içinde 44-37 öne geçti ve momentumu kendi tarafına çevirdi. Son 10 dakikaya da 56-50 üstün giren Banvit'in üçüncü çeyrek itibariyle oyunun hakimiyetini ve temposunu eline aldığı gözlemlenirken, atılan 24 sayının 11'i de Furkan Korkmaz imzalıydı. 


79-73 Banvit üstünlüğüyle tamamlanan maçta Furkan Korkmaz 3/6 üç sayı, 7/12 saha içi isabetiyle mücadele eden Furkan Korkmaz 19 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, 5 ribaunt ve 2 de asist yaptı. Banvit'te Furkan dışında Gediminas Orelik 18 sayı - 4 ribaunt - 1 blok ve Jordan Theodore da 16 sayı - 8 asist - 5 ribaunt - 3 top çalma ile galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. 


0 comments:

Yorum Gönder