11 Şubat 2017 Cumartesi

Ve sonunda Kolej'in de galibiyeti var

Basketbol Süper Ligi'nde haftaya galibiyetsiz tek takım olarak giren Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Ankara'da konuk ettiği Muratbey Uşak'ı 90-84 yenerek sezonun ilk galibiyetini elde etti. Geçtiğimiz hafta Anadolu Efes karşısında da çok iyi mücadele edip galibiyeti saliselerle kaçıran Ankara temsilcisi geçtiğimiz hafta kılpayı kaçırdığı galibiyeti bu hafta elde etmesini bildi. Muratbey Uşak ise beş galibiyette kalmanın yanında, haftalar geçtikçe düşen performansı sonrası son haftalara girerken düşme sınırıyla arasındaki farkı açmayı başaramadı. 

Sezon başında imkansızlıklar nedeniyle büyük zorlukla bir kadro kuran ve farklı yenilgiler alan TED Ankara Kolejliler, uzatmada kaybettikleri Pınar Karşıyaka maçında az da olsa bir kıpırdama göstermişlerdi. Değişen yabancılar ve takımın birbirine alışması sonrası, önce yediği farklar azalan, bazı maçlar da son dakikalara kadar başa baş mücadele veren Kolejliler, geçtiğimiz hafta Anadolu Efes karşısında son dakikaya kadar oyunda kalmış, Hummer'ın süre bitimiyle birlikte çemberden geçen top salise farkıyla geçersiz kabul edilince çok yaklaştıkları galibiyete uzanamamışlardı. Bugün ise Galloway'den yoksun çıktıkları maçın başından sonuna kadar muhteşem mücadele eden ve Muratbey Uşak karşısında maçın son bölümünde oyunun kontrolünü eline geçirip farkı açan Ankara ekibi, Türk oyuncuların da katkısı eklenince aslında daha önce hakkettikleri ilk galibiyetlerini elde ettiler. Son saniyelerde farkı koruma telaşı içinde yer yer hatalar yapıp rakibe kolay basket şansı verseler de 90-84'lük galibiyetle geçen hafta yarım kalan sevinçlerini bu sefer doyasıya yaşamış oldular. 

TED Ankara Kolejliler'de üç yabancı isim skor yükünü çekerken, Jerod Shorter 23 sayı - 8 ribaunt - 8 asist, Dominique Morrison 21 sayı - 4 ribaunt - 3 asist ve Ian Hummer da 19 sayı - 14 ribaunt ile dikkat çekici istatistikler yakaladılar. Pota altında 8 sayı - 7 ribaunt - 2 blokla oynayan Robert Thomas ve 7 sayı - 4 ribaunt ile mücadeleyi tamamlayan Uğur Hortum'un rotasyonu etkili olurken, Yesukan Onar 7 sayı - 3 ribaunt ve Taylan Süerkip de 3 sayı - 4 ribaunt - 2 asist - 4 top çalma ile galibiyete katkıda bulundular. Muratbey Uşak Sportif'te D'Angelo Harrison 32 sayı - 8 asist ile maçın en skoreri olsa da galibiyete ve takımda düşüşe engel olamadı. 

0 comments:

Yorum Gönder