10 Şubat 2017 Cuma

Naumoski'ye çok ayıp olacaktı...

Yok yok olmadı; ama neredeyse böyle özel bir gecede çok ayıp olacaktı Naumoski'ye. Anadolu Efes efsanevi oyuncusu Petar Naumoski'nin formasının emekliye ayrıldığı akşamda konuk ettiği Emporio Armani Milan karşısında çok zorlanmasına rağmen son 15 dakikadaki mücadelesiyle sahadan 90-86 galip ayrılarak önemli geceyi galibiyetle noktaladı. Maça çok kötü başlayan ve bir ara 19 sayı geriye düşen Anadolu Efes, Heurtel ve Honeycutt'ın kattığı enerjiyle önemli bir geri dönüşe imza attı ve Naumoski'yi tekrar konuk ettikleri akşamı galibiyetle noktalamasını bildi. Dün yazdığımız gibi aldığı 7 galibiyetin dördünü Türk takımlarına karşı alan İtalyan ekibi yine bir temsilcimize karşı galibiyete çok yaklaşsa da, son dakikalarda elde ettiği üstünlüğü koruyamayarak Play-Off umutlarını mucizelere bıraktı. 


Karşılaşmanın başında hem hücum hem de savunmada hiç varlık gösteremeyen, ilk 2 dakika içinde hiç sayı atamadan 10 sayıyı potasında gören ve 7 dakika içinde de 16 sayılık bir farkla geri düşen (5-21) Anadolu Efes çeyreği de 15-27 geride tamamladı. Hücumda çok dağınık görülen temsilcimiz, kaçan dış şutlar sonrasında savunmada da dağınık kalınca farkın çift hanelere çıkması kaçınılmaz oldu. İkinci çeyreğe de McLean ve Dragic'in sayılarıyla başlayan Emporio Armani Milan, Raduljica'nın da devreye girmesiyle 5.5 dakika içinde farkı 19 sayıya kadar çıkardı: 27-46. Çeyreğin ikinci yarısında Granger ve Kirk'ün çabaları Efes hücumunu biraz olsun toparlarken, yine de soyunma odasına giderken skorbordda 14 sayılık Armani Milan üstünlüğü vardı: 40-54.


Üçüncü çeyreğin başında Anadolu Efes'in biraz daha istekli olduğu dikkati çekse de, çeyreğin ilk 5 dakikası geride kaldığında yapılan basit hatalarla bu mücadelenin skora yansıyamadığını izledik: 53-66. Honeycutt'ın art arda iki üçlüğü taraftarı tekrar umutlandırırken, Heurtel ve Thomas'ın dış şutları çeyreğin sonunda farkın yavaş yavaş kapanmasını ve son 10 dakikaya girerken 5 sayıya kadar inmesini sağladı: 69-74. Final periyoduna geri dönüş için umutla başlayan ve taraftarın da desteğini arkasına alan Anadolu Efes ilk dakika sonunda Doğuş'un üçlüğüyle skora 74-74'lük eşitliği sağladı. Geriden gelip maçı dengeye getirmek Anadolu Efes'in güvenini yükseltse de, artan savunma gayretiyle birlikte kapılan toplarla başlayan hızlı hücumlar çok doğru olmayan şekillerde sonlandırılınca Armani Milan son 5.5 dakikaya girildiğinde farkı tekrar 8 sayıya çıkardı: 75-83. Maç gidiyor mu dediğimiz anda önce Kirk ardından da Honeycutt ile sayılar bulan Efes skoru dengeleyip Honeycutt- Heurtel ikilisinin sayı ve asistleriyle kontrolü ellerine alması sonrası sahadan 90-86 galibiyetle ayrılarak bu sezonki 11. galibiyetini elde etti. 

Anadolu Efes bu galibiyetle galibiyet sayısını 11'e yükseltirken, Kızılyıldız ve Baskonia'nın kaybettiği bir günde çok önemli bir maçı kayıpsız atlatmış oldu. Sıralama altında bulunan Milano ekibi ise aldığı 16. yenilgi sonrası çeyrek final ümitlerini mucizelere bıraktı. Anadolu Efes'te Thomas Heurtel 17 sayı - 6 asist ile en skorer isim olurken, Tyler Honeycutt 16 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 2 blok, Jayson Granger 12 sayı - 6 ribaunt - 4 asist - 4 top çalma, Alex Kirk de 11 sayı - 5 ribaunt - 3 blokla galibiyete önemli katkılarda bulundular. 13 dakika süre bulan Doğuş Balbay ise kritik yerlerde bulduğu sayılar ve yaptığı savunma ile dikkat çekerken, 9 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile kariyler istatistiklerine (11sy- 7rb- 4as- 4tç) çok yaklaştı. Anadolu Efes'te ayrıca 90 sayının 61'inin bench katkısı olarak istatistiklere girmiş olması bir diğer dikkat çekici unsurdu. Emporio Armani Milano'da ise Rakim Sanders 18 sayı - 3 ribaunt - 3 asistle en skorer isim olurken, İtalyan ekibi Ricky Hickman ve Krunoslav Simon'un aynı gecede 8'er asist yaptığı bir maçta 24-22'lik asist üstünlüklerine rağmen, pota altındaki etkisizlikleri ve top kayıpları sonrası galibiyete uzanamadılar. 

0 comments:

Yorum Gönder