26 Şubat 2017 Pazar

Ege Arar hazır!

Galatasaray'ın 1996 doğumlu oyuncusu Ege Arar gün geçtikçe performansı ile kendini daha fazla göstermeye devam ediyor. Bu sezon çift lisans ile TBL'de Pertevniyal forması da giyen Ege Arar, üstün mücadelesi ve ribaunt sezgisi ile TBL'de fark yaratırken zaman zaman forma şansı bulduğu Galatasaray'da da BSL seviyesinde düzenli olarak süre alıp verim vermeye hazır olduğunu tekrar tekrar kanıtlıyor. Bugün oynanan Gaziantep Basketbol mücadelesinde, Tibor Pleiss'ın kadroda olmaması ve Alex Tyus'ın da maçın henüz başında sakatlanması ile büyük bir şans elde eden 20 yaşındaki oyuncu, oynadığı 37 dakikada, 9 sayı, 13 ribaunt, 1 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile mücadele edince, biz de Technical Faul Blog Page olarak bu duruma parmak basma ihtiyacında bulunarak bu yazıyı yazmaya karar verdik.
 
 
Geçtiğimiz hafta içinde oynanan Kızılyıldız maçında "garbage time"da süre bulma fırsatı da edinen genç oyuncu, oynadığı 13 dakikada, 4 sayı, 6 ribaunt, 1 top çalma, 1 blok ile pek çok istatistikte Euroleague kariyer rekorunu da kırmayı başarmıştı. Maç çoktan kopmuş olmasına rağmen Euroleague'de de kendini biraz olsun göstermeyi başaran Ege'nin, bu performanslarının bir rastlantı ya da şans olarak tanımlanamayacağını bugünkü performansı ile de gösteren Ege artık herkese tek bir mesaj veriyor: Ege Arar hazır!

Bu sezon TBL'de Pertevniyal forması ile oynadığı 19 maçta, ortalama 29 dakika süre alan Ege, şu ana kadar 12 sayı, 11 ribaunt, 1.2 asist, 0.7 top çalma, 1.7 top kaybı ve 1.4 blok ortalamalarıyla oynadı. Ribaunt krallığında 2. sırada yer alan Ege, aynı zamanda oynadığı 19 maçta 9 kez double-double yaparken 8 kere de 13 ribaunt ve üstünde ribaunt sayılarına ulaştı. BSL'de oynadığı 10 maçta ortalama 10 dakika süre alan Ege'nin kısıtlı sürelerine rağmen 3.2 gibi dikkat çekici bir ribaunt istatistiğine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Sıkı çalışmak, her zaman hazır olmak ve düzenli süre almanın genç bir oyuncunun gelişiminde ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha kanıtlayan Ege, umarız ki önümüzdeki sezon Galatasaray'da pivot pozisyonunda en azından 2 numaralı opsiyon olarak sorumluluk alacak fırsatı edinir. Oldukça iyi olan ribaunt sezgisi ile takımına ribaunt konusunda bir hayli yardım edebilecek olan Ege, aynı zamanda şutunu da düzenli hale getirebilirse uzun yıllar boyunca mücadelesi ile keyifle izlenecek bir oyuncu olacaktır. Kendisine buradan başarılar dilerken aynı azim ve kararlılıkla mücadele ettiği sürece fırsatların da ayağına geleceğini düşündüğümüzü söylemek isteriz.

0 comments:

Yorum Gönder