5 Şubat 2017 Pazar

Asistleriyle konuşulan uzun: DeMarcus Cousins

NBA takımlarından Sacramento Kings'in yıldız pivotu DeMarcus Cousins çok yönlü basketbolunu son haftalarda iyiden iyiye artan asist istatistikleriyle desteklemeye devam ediyor. Bu sezon 28.1 sayı - 10.6 ribaunt ve 4.7 asist ortalamaları elde eden zaman zaman dört zaman zaman da beş numarada mücadele eden Cousins, son iki gece oynadığı iki maçta yakaladığı 27 sayı - 12 ribaunt - 9.5 asist ortalamasıyla da takımın lokomotifi olmaya devam ediyor. Kings bu sezon istenilen galibiyet yüzdelerini yakalayamamış olmasına rağmen, Cousins'in performansı onu ligin en başarılı oyuncularından biri olma yönünde emin adımlarla ilerletiyor. 


Cuma gecesi Sacramento Kings'in Phoenix Suns'a 103-105 kaybettiği maçta 22 sayı - 12 ribaunt - 12 asist ile bu sezonki ikinci triple-double'ını yapan Cousins, dün gece de Golden State Warriors karşısında kazanılan 109-106'lık galibiyette 32 sayı - 12 ribaunt - 9 asist ile başroldeydi. Takımın en iyi asist istatistiğine sahip guardı Ty Lawson'un 4.4 asist ortalamasıyla mücadele ettiği sezonda 4.7 asist ortalaması yakalayan Cousins, ocak ayını da 26.6 sayı - 11.1 ribaunt - 5.9 asist ortalamaları ile tamamlayarak oyunu yönlendirmede de Kings guardlarının bir adım ötesine geçti. Tüm bunların yanında son iki sezondur dış şutlarını da oldukça geliştiren Cousins'in %36.7 gibi bir pivot için oldukça iyi sayılabilecek bir 3 sayı yüzdesine de sahip olduğunu hatırlatayım. 


Normal sezon etkinlik puanlarında da 29.0 ile ligin en iyi yedinci derecesine sahip olan DeMarcus Cousins belki takımının 20-31'lik galibiyet yüzdesi nedeniyle hiçbir zaman MVP adayları arasında yer alamayacak olsa da, çok yönlü performansını devam ettirdiği sürece ligin en çok konuşulan isimleri arasında yerini koruyacak gibi gözüküyor. 

0 comments:

Yorum Gönder