8 Şubat 2017 Çarşamba

Anadolu Efes'in rakibi Türk takımları sayesinde Euroleague'e tutunuyor

Turkish Airlines Euroleague'te yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Anadolu Efes'in konuğu olacak olan Emporio Armani Milan belki ligin en zayıf ekiplerinden; fakat İtalyan ekibinin bu sezon Türk takımlarına olan üstünlüğü dikkat çekiyor. Bu sezon 21 maçta 7 galibiyet alabilen ve sadece temsilcimiz Galatasaray Odeabank'tan fazla galibiyeti olan İtalyan temsilcisinin en dikkat çekici özelliği, aldığı bu yedi galibiyetin dördünü Türk takımlarına karşı almış olması. Son olarak geçtiğimiz hafta Darüşşafaka Doğuş karşısında inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Milano ekibi karşısında yarın Anadolu Efes'in oldukça dikkatli olması gerekiyor. 


Sezona Maccabi galibiyeti ile başlayan Emporio Armani Milan ikinci haftada deplasmanda Darüşşafaka Doğuş'u 81-80 mağlup etmiş; ardından da üç maçlık bir yenilgi serisi yaşamıştı. Bu seriye sahasında Anadolu Efes'i 105-92 yenerek son veren İtalyan ekibi, bir sonraki hafta aldığı Baskonia galibiyeti sonrası bu kez de 10 maç üstüste kazanamayarak Euroleague'in dibine demir atmıştı. 10 maçlık mağlubiyet serisine de yine bir Türk takımı Galatasaray Odeabank'ı 92-87 yenerek son veren Emporio Armani Milan, geçtiğimiz hafta da sahasında son 15 dakikasına 25 sayı geride girdiği maçta Darüşşafaka Doğuş'u 89-87 mağlup ederek haftanın, belki de sezonun en dikkat çekici geri dönüşüne imza atmıştı.


Bu sezon Türk takımlarından sadece Fenerbahçe'yi karşısında galibiyeti bulunmayan İtalyan temsilcisi yarın da Anadolu Efes karşısında Abdi İpekçi Spor Salonu'na İtalya'daki maçın rövanşını vermemek için çıkacak. Anadolu Efes'in Play-Off hedefine ulaşabilmesi için kayıp yaşamaması gereken kilit müsabakalardan biri olan maçta temsilcimize başarılar diliyor, oyun disiplininden kopmadan basketbolun doğrularını sahaya yansıtarak galibiyete uzanmasını diliyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder