7 Ocak 2017 Cumartesi

Fenerbahçe zor kazandı ama umut verdi

Fenerbahçe Turkish Airlines Euroleague'de ikinci devrenin açılış maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da konuk ettiği İtalyan EA7 Emporio Armani Milano'yu zor da olsa 86-79 yenerek, bu sezonki 10. galibiyetini elde etti. İki takımın da oyunun belli bölümlerinde kontrolü eline aldığı maçın son çeyreğinde daha üstün oynayan sarı lacivertliler bir kaza kurşunundan son çeyrekte kurtulmuş oldu. Fenerbahçe'nin çok da iyi oynamadığı bir maçta, alternatif isimleri sahneye çıkarıp aldığı bu galibiyet, oyun olarak olmasa da kadro derinliğinin yavaş yavaş devreye sokulması açısından oldukça ümit vericiydi. 


Fenerbahçe'de James Nunnally 4/6 üç sayı isabeti ile 19 sayı - 3 ribaunt - 5 asist - 2 top çalmalık performansıyla karşılaşmanın MVP'si olurken, aynı zamanda sarı lacivertli forma altındaki çıkışını sürdürüp takımın önemli bir parçası haline geldiğini kanıtlamış oldu. Nunnally'nin performansına istikrar da kattığı takdirde dar rotasyonu nedeniyle eleştirilen Fenerbahçe'nin kadrosunun kısalar anlamında daha genişleyeceğini söylemek gerçekçi olur. ABD'li guardın bu akşamki performansı hem kendi güvenini tazelemesi hem de kritik anlarda katkı verip rakibe ekstra tehdit oluşturması açısından çok değerli oldu.

Kadro genişliği derken, uzun süre kadrodan uzak kalan Bogdanovic'in de bugün 12 dakika sahada kaldığını gördük. Maç eksiği göze çarpan Sırp guardın bugünkü performansı henüz bir ölçü olmasa da, birkaç maç sonra tekrar maç kondisyonunu yakaladıkça beklediğimiz katkıları vermeye başlayacağına inanıyorum. Euroleague'e yaptığı iyi başlangıç talihsiz bir sakatlıkla kesilen Bogdanovic'in vereceği skor katkısı bugüne kadar guardların üzerine fazlasıyla binen baskıyı azaltmada önemli rol oynayacaktır. Bugün 7 dakika forma şansı bulan Ahmet'in bulduğu bu şansları değerlendirip sürelerini ve katkısını artırması gerekiyor. Zira aldığı her dakika Fenerbahçe'nin sahada dirençli kalabilmesi adına ciddi avantaj olacaktır. Hele ki, bu akşamki gibi Vesely ve Antic'ten gelen katkının az olduğu maçlarda, hem alternatif üretmek hem de diğer uzunlara nefes alma şansı verebilmek açısından Ahmet'in bulduğu dakikaları iyi değerlendirmesi gerekiyor. 


Madem Vesely dedik, Çek pivotun Fenerbahçe için önemi tartışılmaz. Her oyuncunun iyi  günleri, kötü günleri olur. Bugün Vesely belki de sezonun en kötü performansını sergiledi; bu da kabul edilebilir. Fakat zaman zaman maçtan kopup arka arkaya yaptığı hatalar yer yer takıma olması gerekenden fazla zarar veriyor. Kafa olarak maçta olmadığı akşamlar bu sene biraz fazla olmaya başlarken, bugün Obradovic onun dakikasını 14'te tutarak belki de bir nevi mesaj verdi Çek yıldıza. Vesely'nin her maç 5 smaç 5 blokla oynaması gerekmiyor. Pota altında yarattığı korku ve caydırıcılık anlamında istikrarlı olması çok daha önemli. Bunun içinde sahada kalacak şekilde gücünü ve faullerini dengelemesi lazım. Bu da öncelikle kafada çözülecek bir sorun.

Fenerbahçe bu akşam iki guardının da sınırlı katkı yaptığı bir akşam geçirdi. Dixon - Sloukas ikilisi bu gece Nunnally'nin gölgesinde kalırken, Dixon kritik anlarda skor katkısı yapabildi. Genel olarak da Armani Milano gibi Euroleague'de galibiyeti unutmuş bir takıma karşı sergilenen basketbol vasatın üzerine çıkmazken, Vesely - Antic - Sloukas'tan beklenen katkının alınmadığı bir akşamda Nunnally'nin liderliğinde, Kalinic'ten alınan ekstra katkılar ve Udoh-Datome ikilisinin etkili oyunuyla alınan galibiyet oldukça değerliydi. Kötü oyun sonrası alınan galibiyet takım olma yolunda önemli bir adım olurken, katkı yapan isimlerin artması Fenerbahçe'nin zorlu maratonda alternatiflerini artırıp yorgunluk etkisini azaltması anlamında da gelecek için umut verdi. 

Son olarak da Fenerbahçe Ülker Arena'da bu akşam Fenerbahçe taraftarını takdir etmek lazım. Birlik olma zamanı olduğunu unutmadan, cumhuriyetlerine ve Atatürk'e olan bağlılıklarını, kahraman şehidimize olan vefalarını alkışı hak edecek şekilde gösterdiler. Başta Fenerbahçe Ülker Arena ve Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda görmeye alıştığımız bu tip hareketlerin tüm ülkeye yayılmasını dilerim.

0 comments:

Yorum Gönder