22 Ocak 2017 Pazar

Banvit üçüncü çeyrekte alev aldı

Basketbol Süper Ligi 15.haftasının pazar günü açılış maçında sahasında Yeşilgiresun Belediyespor'u konuk eden Banvit, sahadan 91-71 galip ayrılarak ilk devreyi 11 galibiyetle tamamladı. 37-37 biten ilk devre sonrası üçüncü çeyrekte Theodore - Orelik ikilisiyle adeta alev alan Banvit sahasında beklediğinden rahat bir galibiyet alırken, sezona yaptığı iyi başlangıçla dikkatleri üzerine çeken Giresun ekibi ise son haftalardaki inişli çıkışlı performansına bir yenilgi daha ekleyerek 15 maçta 7 galibiyette kalmış oldu. Sadece ikinci çeyrekte etkili olabilen konuk takım beklentilerin altında kalarak zevkli bir mücadele seyretme beklentimize de engel olmuş oldu. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Banvit'in oyunu istediği gibi yönlendirdiğini izledik. Tabi ilk 4 dakikada sadece 3 sayı bulabilen Banvit'in bu perfromansında Edo Muric yerine oyuna giren Tolga Geçim'in 2/2 üç sayı, 3/3 saha içi isabetle 8 sayı - 1 asistlik istatistiğinin katkısı büyüktü. Tolga'nın bir asistinin de Kulig tarafından yendiğini de belirtmeden geçmeyelim. İlk çeyrek performansı aynı zamanda maç sonu istatistiği de olan Tolga'nın yanında Kulig ve Orelik ile sayılar bulan Banvit ilk çeyreği 24-17 önde tamamlarken, Yeşilgiresun Belediye'de Anthony Gill 6 sayısıyla takımını ayakta tuttu. 


İkinci çeyrek Furkan'ın turnikesiyle başladıktan sonra sertleşen Yeşilgiresun savunması Banvit'in hızını kesmeye başladı. Tam dört dakika sayı bulamayan ev sahibi ekibi sadece 6 sayıyla cezalandırabilen Yeşilgiresun bu süreçte farkı yeterince kapatamazken, Kulig ve Chappell'in sayıları sonrası ilk 5 dakika 31-23 Banvit üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ikinci yarısında Theodore'un kenarda dinlenmesi Banvit hücumlarında yaratıcılığı düşürürken, Armstead'in ardarda gelen 6 sayısıyla bitime 30 saniye kala skora eşitlik geldi: 34-34. Kalan sürede Kulig'in basket faulüyle Banvit tekrar öne geçerken, Okben'in buzzerbeater üç sayılık isabeti devre skorunu belirledi: 37-37. 

İlk yarıda ev sahibi ekipte Kulig ve Orelik 9'ar sayıyla en skorer isimler olurlarken, Tolga Geçim de ilk çeyrekteki 8 sayısıyla takımına önemli katkıda bulundu. Banvit'in bu sezonki lideri Theodore ise 2 sayıda kalırken hiç saha isabeti kaydedemedi ve tam 5 top kaybı yaptı. Yeşilgiresun Belediye'de ise Okben 8 sayı - 4 asist, Anthony Gill 8 sayı - 6 ribaunt ile en skorer isimler olurlarken, Doğuş da kaydettiği 5 sayı yanında 4 de top çalarak konuk ekibin geri dönüşünde önemli rol oynadı. Emircan da 3 blok yaparak ikinci çeyrekte Banvit'in pota altını yeterince değerlendirememesinin baş nedenlerinden biri oldu. 

Soyunma odası dönüşü alev alev yanan bir Orelik vardı sahada. İyi savuna üzerine Orelik ile ikisi üçlükten 8 sayı bulan Banvit, 3 dakika içinde 8-2'lik bir seri yakalayıp rakibine molayı aldırdı. Çeyreğin 4.dakikasında maç içindeki ilk saha içi isabetini üç sayılık isabetle bulan Jordan Theodore da üst üste 13 sayıyla Banvit skoruna katkıda bulunmaya başlarken (hatta bu çeyrekte skoru sırtlarken), ev sahibi ekip çeyreğin bitimine 3 dakika kala 58-43 ile farkı 15 sayıya çıkardı. Çeyreğin kalanı karşılıklı basketlerle geçerken son 10 dakikaya 67-49 önde giren Banvit'te bu çeyrekte kaydedilen 30 sayının 28'inin Orelik (11) - Theodore (17) ikilisinden gelmesi dikkat çekti. 

Final periyoduna da iyi başlayan Banvit'te Orelik rakip potaya 7. üçlüğünü göndererek açılışı yaparken, Furkan'dan gelen sayılar farkı 20 sayının üzerine çıkardı: 75-54. Mola sonrası biraz canlanan konuk ekip 0-8'lik bir seriyle farkı 13 sayıya indirirken, Murry - Ivanov ikilisinin sayıları son 3:50'ye girerken skorun 78-68'e gelmesine ve Banvit molasına neden oldu. Molayla birlikte tekrar oyunun kontrolünü eline geçiren Banvit, Theodore'un skor, Vidmar'ın ise ribauntlardaki etkinliğiyle farkı tekrar açarak sahadan 91-71 galip ayrıldı. 

Banvit'te Gediminas Orelik 7/14 üç sayı isabetiyle 23 sayı - 2 ribaunt - 3 top çalma ve Jordan Theodore 24 sayı - 6 ribaunt - 8 asist ile skor yükünü çekerlerken, 3. çeyrekte maçın kopmasını sağlayan iki isim oldular. Bu ikili dışında Jeremy Chappell 13 sayı - 4 ribaunt, Damian Kulig 11 sayı - 4 ribaunt, Furkan Korkmaz 9 sayı - 3 asist ve Tolga Geçim de 2/2 üç sayı ile 8 sayı - 1 asist ile Banvit'te etkili olan isimler oldular. Konuk Yeşilgiresun Belediye'de ise Anthony Gill 16 sayı- 9 ribaunt, Malcolm Armstead 12 sayı - 6 ribaunt ve Okben Ulubay da 10 sayı - 4 ribaunt- 6 asist - 4 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder