3 Ocak 2017 Salı

Banvit - Aris: Mantıklı hiç bir açıklaması olmayan bir maç sonu...

Avrupa'daki başarılı temsilcimiz Banvit bugün Basketbol Şampiyonlar Ligi maçında sahasında konuk ettiği Aris'i uzatmada 95-94 yenerek çok önemli bir galibiyet aldı. Baştan sona büyük bir mücadele ve çekişme içinde geçen maçın sonu da inanılmaz basketlere sahne olurken, normal sürenin son dakikasından itibaren maçın iki takım arasında gidip gelmesi "bu maç sonunun hiçbir mantıklı açıklaması yok" dedirtti. Banvit farklı önde götürdüğü maçı önce kaybetme noktasına geldi; ardından mucizevi şekilde kazanabilecek konuma gelip, serbest atışı kaçırarak uzatmaya götürdü. Uzatmada kazandık derken, 30 saniyede kaybeden konumuna geldi. Fakat maçın sonunda Orelik'in buzzerbeater'ı sonrası kazanan taraf Banvit oldu.


Maç içinde farkı 11 sayıya kadar çıkaran Banvit, son çeyrekte rakibinin geri gelmesine engel olamayınca maçın son dakikasına 5 sayılık farkla geride girdi: 73-78. Önce Kulig ardından da Theodore'un sayılarıyla farkı 1 sayıya indiren Banvit, Jenkins'in taktik faulleri sayıya çevirmesiyle tekrar 3 sayı geriye düştü: 77-80. Bitime saniyeler kala Theodore'a yapılan faulde başarılı oyun kurucunun ikinci serbest atışı kasti olarak kaçırması ve ribaunt mücadelesinde topun Aris'li oyunculardan çıkması sonrası topu kenardan oyuna sokan Banvit Orelik'e yapılan basket faul sonrası gitti denilen maçı kazanma noktasına geldi. Fakat tüm gücünü düdük sonrası sevinip hırsını çıkarmaya harcayan Orelik (ciddi değilim tabi ki), serbest atışı kaçırınca normal süre 80-80 sona erdi. 

Uzatma dakikalarına iyi başlayan taraf ise Banvit oldu. İyi savunmalar ve Theodore'un takım liderliğindeki başarısı sonrası farkı açan temsilcimiz, son dakikaya 93-84 önde girdi. Artık maçı kazandık dediğimiz anda ise olmayacak her türlü olumsuzluğu bir arada yaşadık adeta. Sadece 30 saniye içinde ardarda Chappell, Kulig ve Theodore (2) ile toplam dört top kaybı yapan Banvit 30 saniyede potasında 0-10'luk bir seri görünce 93-94 geriye düştü. Son hücumda Theodore'a yapılan blok sonrası topu yine normal süre sonundaki gibi pota altından oyuna sokan Banvit, yine Orelik'in bu kez çok daha zor pozisyonda kaydettiği buzzer-beater sonrasında sahadan 95-94 galip ayrıldı ve 11.maçında 9. galibiyetini elde etti. 

Banvit'te Jordan Theodore 22 sayı - 14 asist - 6 ribaunt - 3 top çalma yaparken, uzatma devresindekilerle beraber 8'e ulaşan top kaybı ise neredeyse Banvit'e pahalıya mal oluyordu. Bandırma temsilcisinin yeni ismi Furkan Korkmaz 4/5 3 sayı isabetiyle 20 sayı - 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlarken, uzatma ve galibiyeti getiren son saniye basketlerinin sahibi Orelik ise 17 sayı - 3 ribaunt - 3 asist ile mücadele etti. 

0 comments:

Yorum Gönder