31 Aralık 2016 Cumartesi

Trabzon'dan Beşiktaş'a yılbaşı hediyesi

Basketbol Süper Ligi'nde 2016'nın son maçı ilginç bir sona sahne oldu. Trabzonspor Medical Park'ın Beşiktaş Sompo Japan'i konuk ettiği heyecan düzeyi üst seviyedeki maçta, yer yer çift haneli farklarla öne geçen ve normal sürede kazanmaya çok yaklaşan bordo mavililer Weems'in maçı uzatmaya götüren üçlüğüne engel olamazken, uzatma devresini 90-91 geride tamamlayıp rakibine adeta bir yeni yıl hediyesi armağan etmiş oldu. 


Çekişmeli maçta son dakikaya 1 sayı önde giren Trabzonspor Medical Park, rakibinin sayı bulamadığı iki hücum sonrası önce Caleb Green ardından da Dwight Hardy ile iki kez çizgiden 1/2 ile dönünce, bitime 10 saniye kala hücum hakkı Beşiktaş Sompo Japan'a geçti. Son savunmada faul hakkı henüz dolmamış olmasına rağmen, faul yapmamayı tercih edip Beşiktaş'ın Kyle Weems ile bulduğu üçlüğe engel olamayan bordo mavililer maçın uzatmaya gitmesine engel olamadı. Bu pozisyonda top Sertaç'tayken ikili sıkıştırma sonucu Weems'in boşta kalmasına neden olan bordo mavili savunma adeta maç boyunca yaptıkları mücadeleyi boşa çıkarmış oldu. 


Beşiktaş'ta Strawberry'nin çift sportmenlik dışı faulle oyun dışı kalması ve Roll'un maçın normal süre bitiminde 5 faulle kenara gelmesiyle bir avantaj yakalamasına rağmen uzatma devresinde basit top kayıpları yapan ev sahibi ekip bitime 18 saniye kala 1 sayı gerideyken son hücum ve galibiyet şansını yakalasa da, Hardy'nin yakın mesafeden çemberden dönen topu sonrası 2016'yı mağlubiyetle kapattı. 

Beşiktaş Sompo Japan'de Earl Clark 5/10 üç sayı isabetiyle 27 sayı - 7 ribaunt ile maçın yıldızı olurken, Kyle Weems 16 sayı - 5 ribaunt, Michael Roll da 14 sayı - 8 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Trabzonspor Medical Park'ta ise Julian Wright 19 sayı - 13 ribaunt - 5 asist ile double double yaparken, Jorge Gutierrez de 18 sayı - 5 ribaunt - 5 asist ile takıma katıldığından beri en etkili basketbolunu sergiledi. 

0 comments:

Yorum Gönder